Žemės ir jūros asorti

Antrekotas Antrekotas
Laikas 25 min
Porcijos 2-3 porcijos
Ingredientai

Salotoms:

  • 3–4 virti burokėliai
  • 1 v. š. rudojo cukraus
  • Alyvuogių aliejus
  • Sojų padažas
  • Saujelė gražgarsčių
  • 8–10 mažų pomidorų
  • Agurkas
  • 100 g fetos
  • Raudonasis svogūnas
  • Saujelė pekano riešutų

Padažui:

  • Citrina
  • Alyvuogių aliejus
  • Balzaminis actas
  • Druska, pipirai
Gaminimo eiga
  1. Ruošiame salotas: keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame burokėlius ir kepame 3–4 minutes.
  2. Pilame balzaminį actą, sojų padažą, suberiame cukrų. Kaitiname vis pamaišydami, kol nugaruos skystis, ištirps cukrus ir burokėliai karamelizuosis.
  3. Susmulkiname svogūną, pomidorus, agurką, fetą. Sumaišome daržoves su burokėliais, ant viršaus sudedame fetą ir užpilame paruoštu padažu.
  4. Ruošiame vėrinukus: jautieną supjaustome kubeliais, pagardiname pipirais ir druska. Krevetes ir šukutes pagardiname prieskoniais. Veriame ant iešmelių: jautiena, šukutė, krevetė.
  5. Kepame vartydami tiesioginėje kaitroje 5–6 min.
Grįžti