Velykinis steikas su kiaušiniais

Kepsnys „Minutė" Kepsnys „Minutė"
Laikas 15 min
Porcijos 4 porcijos
Ingredientai
  • 2 Jautienos kepsniai „Minutė“ 
  • 4 kiaušiniai
  • Dvi didelės saujos gražgarsčių
  • 5 kalendros šakelės
  • ½ citrinos
  • 1 česnako skiltelė
  • ½ a.š. smulkinto džiovinto čili pipiro
  • Alyvuogių aliejus
  • Druska
  • Pipirai
Gaminimo eiga
  1. Susmulkinkite gražgarsčių lapelius ir kalendros šakeles su lapeliais. Žalumynus sudėkite į nedidelį dubenėlį, įtarkuokite skiltelę česnako, pusės citrinos žievelę ir išspauskite pusės citrinos sultis. Įpilkite du šaukštus alyvuogių aliejaus, suberkite smulkintą džiovintą čili ir gerai išmaišykite.
  2. Kambario temperatūros kepsnį nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus po 1-2 minutes iš abiejų pusių. Perkelkite kepsnį į lėkštę, pabarstykite druska ir leiskite pailsėti.
  3. Tuo tarpu į įkaitintą keptuvę įmuškite keturis kiaušinius ir kepkite, kol visas baltymas iškeps ir jo krašteliai apskrus.
  4. Kepsnį supjaustykite juostelėmis ir dėkite į lėkštės centrą, aplink paskleisdami keptus kiaušinius. Ant viršaus šaukšteliu dėkite žolelių padažą, pabarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
Grįžti