Velingtono kepsnys

Jautienos išpjova Jautienos išpjova
Laikas 180 min
Porcijos 8 porcijos
Ingredientai
  • 1,5 kg „Feel the Beef“ jautienos išpjovos
  • 1 pak. sluoksniuotos bemielės tešlos
  • 1 kiaušinis
  • Druska, pipirai
  • 100 g vytinto prosciutto kumpio
  • 200 g mėlynųjų svogūnų
  • 50 g sviesto
  • 50 g juodųjų serbentų džemo
  • 200 g brokolių

Padažui:

  • 150 g juodųjų serbentų džemo
  • 300 ml padažo „BBQ Bourbon Whiskey“
  • 200 ml raudonojo vyno
Gaminimo eiga
  1. Jautienos išpjovą pamarinuojame su druska ir pipirais. Marinuotą mėsą apkepame įkaitintame aliejuje iš visų pusių. Atvėsiname.
  2. Keptuvėje įkaitiname sviestą ir apkepame smulkintus svogūnus, dedame šaukštą džemo bei smulkintus apvirtus brokolius. Paskaniname druska ir pipirais. Atvėsiname.
  3. Tešlą iškočiojame. Į vidurį sudedame pusę svogūnų ir brokolių įdaro. Ant jo uždedame apkeptą išpjovą. Ant mėsos sudedame likusį įdarą bei kumpio juosteles. Tešlos kraštais uždengiame mėsą.
  4. Tešlą aptepame kiaušinio plakiniu.
  5. Velingtono kepsnį kepame 200 ℃ orkaitėje apie 2 val. Siekiant užtikrinti mėsos sultingumą bei norimą iškepimo laipsnį rekomenduojame matuoti vidinę temperatūrą. Ji turėtų būti 60–62 ℃ (jei pageidaujate lengvai rožinio kepsnio) arba 71 ℃ (jei pageidaujate gerai kepto).
  6. Patiekiame su padažu.
  7. Padažui sumaišome „BBQ Bourbon Whiskey“ su juodųjų serbentų džemu ir raudonuoju vynu.
  8. Kaitiname ant mažos kaitros, kol tūris perpus sumažėja. Per tą laiką padažas taps tirštesnis.
  9. Skaniname druska ir pipirais.
Grįžti