Ukrainietiškas jautienos troškinys su bulvėmis

Jautiena troškinimui Jautiena troškinimui
Laikas 1,5 val
Porcijos 4 porcijos
Ingredientai
  • apie 500 g jautienos troškinimui, naudojau brandindą „Feel the Beef“
  • apie 1 kg bulvių
  • 5-6 svogūnų galvučių
  • 4-5 česnako skiltelių
  • 2 šaukštų pomidorų pastos
  • 500 ml jautienos sultinio
  • saulėgrąžų aliejaus kepti
  • kelių lauro lapų
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • šviežių krapų apibarstyti
Gaminimo eiga
  1. Valandą prieš gaminimą jautieną išimkite iš šaldytuvo, kad sušiltų iki kambario temperatūros. Mėsos neplaukite, o tik nusausinkite ją popieriniu rankšluosčiu. Svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite, česnakus irgi.
  2.  Troškinimo puode ant saulėgrąžų aliejaus pakepinkite pjaustytą jautieną, kol gražiai apskrus, tada suberkite pjaustytus svogūnus, kepkite, kol gražiai apkeps ir sukrėskite pomidorų tyrę, įmeskite laurų lapus, išmaišykite bei supilkite sultinį. Mėsą troškinkite apie valandą, kol beveik taps minkšta.
  3. Per tą laiką nulupkite bulves ir jas supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Po valandos troškinimo, į puodą berkite kapotus česnakus, maltus pipirus, jei reikia, papildomai druskos bei supjaustytas bulves. Viską išmaišykite, uždenkite puodo dangtį ir troškinkite dar apie 20 minučių, kol bulvės suminkštės.
  4. Troškinį patiekite apibarstytą kapotais krapais. Šalia labai tinka grietinė ir augintos arba marinuotos daržovės.
Grįžti