Troškinta jautiena su voveraitėmis

Kepsnys „Minutė" Kepsnys „Minutė"
Laikas 30 min
Porcijos 4 porcijos
Ingredientai

 

Patiekti:

  • Grikių ar bulvių košės
Gaminimo eiga
  1. Mėsą išimkite iš pakuotės ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Jautienos kepsnius supjaustykite juostelėmis. Mėsą apkepkite keptuvėje ant aliejaus, kol gražiai apskrus, barstykite druskos ir maltų pipirų, bei išimkite iš keptuvės.
  2. Svogūną nulupkite or supjaustykite pusžiedžiais, voveraites nuvalykite ir suplėšykite gabaliukais, jos lengvai plėšosi, kaip kokios sūrio lazdelės.
  3. Toje pačioje keptuvėje pakepinkite pjaustytus svogūnus, kol gražiai apskrus, jei reikia, papildomai įpilkite aliejaus. Kai svogūnai apskrus, suberkite apkepti plėšytas voveraites. Jas kepkite, kol nugaruos iš grybų išsiskyręs skystis. Tada į keptuvę sugrąžinkite anksčiau apkeptą mėsą.
  4. Grietinę sudėkite į indelį ir įpilkite šiek tiek šilto vandens, kad grietinė suskystėtų ir jame ištirptų. Paruoštą grietinės mišinį supilkite į keptuvę ant mėsos su grybais. Ant viršaus užbarstykite šviežių čiobrelių ir viską patroškinkite apie 5-10 minučių. Jei reikia, papldomai berkite druskos ir pipirų. Keptuvę nukelkite nuo kaitros ir palikite uždengtą dar 5 minutes, kad pabręstų.
  5. Troškinį patiekite su virtais grikiais arba bulvių koše.
Grįžti