Taco jautienos ir ryžių troškinys

Kepsnys „Minutė" Kepsnys „Minutė"
Laikas 40 min
Porcijos 4 porcijos
Ingredientai
  • 1 pakuotė „Feel the Beef“ kepsnio „Minutė“
  • Aliejus kepimui
  • 1 svogūnas
  • 1 raudonoji paprika
  • 2 skiltelės česnako
  • 3 v. š. Taco prieskonių mišinio
  • 200 g konservuotų juodųjų pupelių
  • 200 g konservuotų kukurūzų
  • 400 g konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse
  • 400 ml jautienos sultinio
  • Druska, pipirai
  • 125 g plikytų ryžių
  • Čederis | Patiekimui
  • Jogurtas | Patiekimui
  • Avokadas | Patiekimui
  • Šviežia kalendra | Patiekimui
  • Aitrioji paprika | Patiekimui
  • Žalioji citrina | Patiekimui
Gaminimo eiga
  1. Jautieną supjaustome nedideliais kubeliais.
  2. Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame jautieną ir kepiname apie 5 minutes maišydami.
  3. Į keptuvę beriame kubeliais smulkintą svogūną ir papriką bei smulkintą česnaką. Viską kepame maišydami kelias minutes.
  4. Į keptuvę beriame taco prieskonių mišinį, išmaišome. Jei taco prieskonių mišinio neturite, naudokite lygiomis dalimis: maltą papriką, maltą aitriąją papriką, maltą kuminą, česnako miltelius, svogūno miltelius bei džiovintą raudonėlį.
  5. Į keptuvę suberiame pupeles, kukurūzus, pomidorus, supilame sultinį, beriame druskos ir pipirų.
  6. Į keptuvę suberiame ryžius, išmaišome. Kai sultinys užverda, sumažiname kaitrą, kad vos burbuliuotų ir troškiname uždengę 20 minučių.
  7. Ant viršaus beriame tarkuoto čederio, uždengiame keptuvę kelioms minutėms, kol sūris išsilydo.
  8. Patiekdami apšlakstome jogurtu, dedame avokado kubelių, kalendros, aitriosios paprikos ir žaliosios citrinos.
Grįžti