Brandintos jautienos T-bone steikai su viskio glajumi

Jautienos nugarinė su kaulu T Bone Jautienos nugarinė su kaulu T Bone
Laikas 20 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai

Steikams reikės:

Glajui reikės:

  • 1 v. š. sviesto
  • 2 skiltelių česnako
  • 1/2 a. š. šviežio rozmarino
  • 1/2 a. š. šviežio čiobrelio
  • 50 ml viskio arba burbono
  • 50 ml sojų padažo
  • 2 v. š. rudojo cukraus
  • 1 a. š. Vorčesterio padažo
  • 1 a. š. Dižono garstyčių
  • 100 ml grietinėlės
Gaminimo eiga
  1. Ištraukiame mėsą iš šaldytuvo likus bent valandai iki gamybos. Mėsa iškeps minkštesnė, jei prieš kepant spės atšilti iki kambario temperatūros.
  2. Kepame steikus: gerai įkaitiname keptuvę su sviestu, dedame jautieną ir kepame ant didelės kaitros 8 minutes, tiksliai kas minutę apversdami. Kepdami 8 minutes turėsite vidutiniškai iškeptą steiką. Jei norite pilnai iškepto, kepkite 12 minučių. Iškepusią mėsą pabarstome druska ir pipirais. Jei keptuvėje netelpa abu steikai, kepkite po vieną, o pirmasis tegul pailsi po folija, kol iškeps antrasis.
  3. Iškepusius steikus atidedame.
  4. Keptuvėje įkaitiname sviestą, įtarkuojame česnaką, dedame smulkintas žoleles ir kepiname minutę. Į keptuvę supilame viskį, sojų padažą, cukrų, Vorčesterio padažą ir garstyčias. Kaitiname maišydami keletą minučių, kol padažas sutirštėja. Supilame grietinėlę ir kaitiname dar kelias minutes maišydami.
  5. Steikus gausiai aptepame paruoštu glajumi ir pabarstome smulkintomis petražolėmis.
Grįžti