Šventinė steiko lenta su kamembero sūriu ir spanguolių padažu

Nugarinė Nugarinė
Laikas 30 min
Porcijos 2-3 porcijos
Ingredientai

Keptam sūriui reikės:

  • 1 kamambero
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • 1 skiltelės česnako
  • Druskos, pipirų
  • Skysto medaus
  • Kedro riešutų
  • Šviežio čiobrelio

Spanguolių padažui reikės:

  • 50 ml vandens
  • 1 apelsino
  • 2 v. š. medaus
  • 1 cinamono lazdelės
  • 150 g šviežių arba šaldytų spanguolių
Gaminimo eiga
  1. Kepame kamamberą: sūrį dedame į foliją (paliekame atvirą), viršų įpjaustome įstrižai, apšlakstome alyvuogių aliejumi, įtriname tarkuotu česnaku, druska, pipirais, čiobreliu, apšlakstome medumi, užberiame kedro riešutų ir kepame 180℃ orkaitėje 20 minučių.
  2. Jei turite didelę keptuvę, galite kepti visus steikus kartu, tik svarbu, kad jie tarpusavyje per daug nesiliestų. Taip pat galima kepti ir kiekvieną steiką atskirai.
  3. Kepame steikus: keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame kambario temperatūros jautieną ir kepame ant didelės kaitros 8 minutes, kas minutę apversdami. Jautienos nugarinės išpjovos gabalėlis yra kiek mažesnis, jį pakaks kepti 6 minutes. Prieš pjaustydami, iškepusiai jautienai leidžiame pastovėti kambario temperatūroje 5 minutes.
  4. Ruošiame padažą: į nedidelį puodą dedame visus padažo ingredientus ir maišydami kaitiname ant vidutinės kaitros apie 10 minučių – kol uogos praranda formą ir padažas sutirštėja. Išimame cinamono lazdelę.
  5. Jautieną supjaustome juostelėmis, patiekiame su keptu kamamberu ir spanguolių padažu. Šalia tobulai dera šiltas prancūziškas batonas ar čiabata.
Grįžti