Surf & Turf lenta | Steikas ir krevetės

Antrekotas Antrekotas
Laikas 60 min
Porcijos 2-3 porcijos
Ingredientai

Česnakiniam padažui reikės:

  • 3 v. š. graikiško jogurto
  • 1 v.š. majonezo
  • 1 skiltelės tarkuoto česnako
  • Citrinos sulčių
  • Druskos, pipirų, maltos paprikos

Garstyčių padažui reikės:

  • 2 v. š. majonezo
  • 1 a. š. garstyčių
  • 1 a. š. medaus
  • Citrinos sulčių
  • Druskos, pipirų
Gaminimo eiga
  1. Bulvytes nuplauname, sumaišome su alyvuogių aliejumi, tarkuota česnako skiltele, druska ir pipirais. Kepame 190 laipsnių orkaitėje su vėjelio funkcija apie 35 minutes, kol bulvytės iškepa.
  2. Paruošiame abu padažus: indeliuose sumaišome padažų ingredientus.
  3. Kepame šparagines pupeles: keptuvėje išlydome sviestą, suberiame šparagines pupeles ir kepiname maišydami apie 5 minutes. Pabarstome druska, pipirais ir atidedame.
  4. Ruošiame jautieną: gerai įkaitiname keptuvę su aliejumi, dedame kambario temperatūros jautienos kepsnius ir kepame ant didelės kaitros 8 minutes, kas minutę apversdami. Iškepusią mėsą pabarstome druska ir pipirais. Iš karto nepjaustome, leidžiame pastovėti kambario temperatūroje 5 minutes. Po to supjaustome kepsnius juostelėmis.
  5. Kepame krevetes: keptuvėje išlydome sviestą, suberiame krevetes, įtarkuojame česnaką ir kepiname maišydami apie 5 minutes. Pabarstome druska, pipirais ir atidedame.
  6. Ant didelės lentos / formos išdėliojame jautienos juosteles, krevetes, bulvytes, šparagines pupeles, alyvuoges, svogūną, abu padažus, apskrudintą citriną.
Grįžti