Sumuštinis su jautienos kepsniu, sūriais ir karamelizuotais svogūnais

Kepsnys „Minutė" Kepsnys „Minutė"
Laikas 10 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai
  • 200 g „Feel the Beef“ brandintos jautienos kepsnio „Minutė“
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • 2 mėsainių bandelių
  • 50 g sviesto
  • 50 ml balzaminio acto
  • 50 g rudojo cukraus
  • Žiupsnelio druskos ir maltų juodųjų pipirų
  • Žiupsnelio džiovinto raudonėlio
  • 200 g mėlynojo pelėsinio sūrio
  • 100 g bri sūrio
  • Aliejinio bazilikų ekstrakto
  • 3 didelių svogūnų
  • Daigų papuošimui
  • Aviečių papuošimui
Gaminimo eiga
  1. Kepsninę įkaitiname iki 200°C, įdedame tinkamą keptuvę ir joje ištirpiname sviestą.
  2. Suberiame griežinėliais pjaustytus svogūnus ir lengvai apkepame. Įberiame cukraus, druskos, pipirų ir raudonėlio, įpilame balzaminio acto ir nuolat maišydami kepame, kol cukrus karamelizuosis.
  3. Jautieną aptepame aliejumi ir kepame iki 250°C įkaitintoje kepsninėje apie 2–3 minutes iš kiekvienos pusės (arba kol vidinė temperatūra pasieks 51 laipsnį).
  4. Iškepusią mėsą pabarstome druska ir pipirais, prieš pjaustydami leidžiame jai 5 min. „pailsėti“.
  5. Bandeles aptepame aliejumi ir apskrudiname kepsninėje.
  6. Ruošiame sumuštinį: ant bandelės dedame smulkinto mėlynojo pelėsinio sūrio, juostelėmis pjaustytos jautienos, o ant jos bri sūrio.
  7. Sumuštinį 1 minutei įdedame į kepsninę, kad sūriai aptirptų.
  8. Išėmę iš kepsninės įdedame karamelizuotų svogūnų ir papuošiame šviežiais daigais ir avietėmis.
Grįžti