Summer Rolls’ai su jautiena

Antrekotas Antrekotas
Laikas 30 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai

Suktinukams reikės:

  • 5 ryžių popieriaus lakštų
  • 100 g stiklinių makaronų
  • 1 agurko
  • 1 morkos
  • 1/2 mango
  • Sezamo sėklų

 

Jautienai reikės:

  • 1 “Feel the Beef” jautienos antrekoto
  • 2 skiltelių česnako
  • 2 cm imbiero šaknies
  • 1 v.š. sojos padažo | GF versijai – Tamari
  • 1 a.š. skrudintų sezamų aliejaus
  • 1 a.š. Sweet Chili padažo
  • 1/2 laimo sulčių
  • Druskos, pipirų

 

Padažui reikės:

  • 2 v.š. glotnaus žemės riešutų sviesto
  • 2 v.š. sojos padažo | GF versijai – Tamari
  • 2 v.š. vandens
  • 1 v.š. skrudintų sezamų aliejaus
  • 1 a.š. medaus
  • 1/2 laimo sulčių
  • 1/4 a.š. česnako miltelių
Gaminimo eiga

1 . Jautieną supjaustome plonomis juostelėmis ir sumaišome su smulkintu česnaku ir imbieru, sojos padažu, skrudintų sezamų aliejumi, Sweet Chili, laimo sultimis, druska ir pipirais. Leidžiame pasimarinuoti, kol ruošime kitus produktus.

2. Daržoves ir mangą supjaustome plonomis juostelėmis

3. Išverdame stiklinius makaronus (išvirusius perliejame šaltu vandeniu, kad nebūtų sulipę).

4. Paruošiame padažą – indelyje sumaišome visus ingredientus iki vientisos masės. Jei riešutų sviestas kietokas ir neišsimaišo, tai visus padažo ingredientus pašildykite nedideliame puode maišydami, kol masė taps vientisa.

5. Įkaitintoje keptuvėje iškepame jautieną. Svarbu mėsos neperkepti, tam užteks 3-4 minučių.

6. Ryžių popieriaus lakštą merkiame į šaltą vandenį ir palaikome kol suminkštėja. Išimame iš vandens ir perkeliame ant tolygaus paviršiaus – stalviršio ar lentelės.

7. Per lakšto vidurį nedidelėmis krūvelėmis dėliojame visus priedus: daržovių ir mangų juosteles, stiklinius makaronus, jautienos juosteles, pabarstome sezamu.

8. Atkeliame apatinį lakšto kraštą, juo apsukame visus priedus, užlenkiame šonus ir standžiai susukame.

Grįžti