Stroganovo troškinys

Jautiena troškinimui Jautiena troškinimui
Laikas 90 min
Porcijos 6 porcijos
Ingredientai
  • 2 pakeliai „Feel the Beef” jautiena troškinimui
  • žiupsnelis druskos, pipirų
  • 4 šaukštai aliejaus
  • 4 šaukštai sviesto
  • 0,5 stiklinės sauso baltojo vyno
  • 1 svogūnas
  • 200 g pievagrybių
  • 4 skiltelės česnako
  • 1,5-2 stiklinės jautienos sultinio
  • 0,5 stiklinės vandens
  • 3 šaukštai miltų
  • 0,5 stiklinės grietinės
  • žiupsnelis susmulkintų petražolių
Gaminimo eiga
  1. Jautieną supjaustykite nedideliais gabalėliais, užberkite druskos, pipirų, išmaišykite. Didelėje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir 2 šaukštus sviesto, apkepinkite mėsos gabalėlius, po 1 min. iš visų pusių. Užpilkite vyno, dar pakaitinkite 4-5 min., kol dalis skysčio nugaruos. Tada užpilkite sultinį, keptuvę uždenkite dangčiu ir troškinkite mėsą 1 val.
  2. Nedidelėje keptuvėje pakaitinkite likusį aliejų ir sviestą, apkepinkite daržoves: pirma – pusžiedžiais supjaustytus svogūnus (apie 3 min.), tada įdėkite susmulkintų česnakų, dar pakepinkite pusę minutės, sudėkite riekelėmis supjaustytus grybus, pakepinkite 3 min. Apkeptas daržoves sudėkite į didesnę keptuvę, prie baigiančių troškintis mėsos gabalėlių. Jei prie jų nebeliko skysčio, įpilkite dar 0,5 stiklinės sultinio.
  3. Pusėje stiklinės vandens išmaišykite miltus ir supilkite į padažą. Pakaitinkite kol užvirs, tadasudėkite grietinę, išmaišykite. Jei reikia, pagardinkite druska, pipirais. Stroganovo troškinys paprastai patiekiamas su makaronais, papuošiamas susmulkintomis petražolėmis.
Grįžti