Steiko suktinukai su mocarela, pesto ir džiovintais pomidorais
Ingredientai
- 2 pakuočių „Feel the Beef“ 30 dienų brandintos jautienos antrekoto
- 140 g džiovintų pomidorų
- 8 a. š. pesto padažo
- 440 g mocarelos (2 rutuliukai)
- Druskos, pipirų
- Balzaminio kremo | Patiekimui
- Šviežio baziliko lapelių | Patiekimui
- Kulinarinio siūlo | Gaminimui
Gaminimo eiga
- Gerai pagaląstu peiliu beveik perpjauname jautienos antrekoto kepsnius horizontaliai.
- Atverčiame antrekotą lyg knygą. Angliškai toks steiko pjovimo būdas vadinamas butterfly technika. Pabarstome mėsą druska ir pipirais.
- Smulkiai supjaustome džiovintus pomidorus bei mocarelą ir viską sumaišome su pesto padažu.
- Paskirstome džiovintų pomidorų, mocarelos ir pesto masę ant abiejų antrekotų, palikdami po keletą cm nuo krašto.
- Kepsnius atsargiai susukame ir kas 4–5 cm sutvirtiname su kulinariniu siūlu.
- Kepame 220 laipsnių orkaitėje apie 35 minutes.
- Išėmę iš orkaitės leidžiame 10 min. pailsėti. Nukerpame ir nuimame siūlus. Suktinukus supjaustome.
- Patiekdami pašlakstome balzaminiu kremu ir papuošiame šviežio baziliko lapeliais.
Grįžti