Steiko lėkštė

Jautienos sprandinė Jautienos sprandinė
Laikas 60 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai
  •  „Feel the Beef“ sprandinė
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • Druska, pipirai
  • 1 v. š. sviesto
  • 3 česnako skiltelės
  • 1 šviežio rozmarino šakelė

Garnyrui:

  • Saujos šparaginių pupelių
  • 6 vidutinio dydžio bulvių
  • „Chimichurri“ padažo

Argentinietiškam „Chimichurri“ padažui:

  • Saujos šviežių petražolių
  • Saujos šviežių kalendrų
  • 1/2 jalapeno
  • 1/4 raudonojo svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 4 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v. š. raudonojo vyno acto
  • 1/2 žaliosios citrinos sulčių
  • Druskos, pipirų
Gaminimo eiga
  1. Ištraukiame mėsą iš šaldytuvo likus bent dviem valandoms iki gamybos. Mėsa iškeps minkštesnė, jei prieš kepant spės atšilti iki kambario temperatūros.
  2. Ruošiame bulvytes: jas galima tiesiog iškepti orkaitėje, bet tikrai įspūdingam pateikimui siūlome gaminti hasselback bulvytes. Jos atrodo labai gražiai ir iškepa traškios! Paruošti labai lengva – bulvę įstatatome tarp azijietiškų lazdelių ir įpjauname (VIDEO), aptepame aliejumi, pabarstome druska ir pipirais. Kepame 200°C orkaitėje apie valandą (tikslus kepimo laikas priklauso nuo bulvių dydžio).
  3. Šparagines pupeles apkepame keptuvėje kelias minutes, atidedame.
  4. Į maisto smulkintuvą dedame visus padažo ingredientus, susmulkiname. Pilame į indelį ir atidedame.
  5. Kai bulvytės baigia kepti, laikas kepti steiką.
  6. Kambario temperatūros mėsą apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska ir pipirais.
  7. Gerai įkaitiname keptuvę. Į ją dedame mėsą ir kepame lygiai 8 minutes, tiksliai kas minutę apversdami. Kepdami 8 minutes turėsite vidutiniškai iškeptą (medium) steiką – kai vidus dar rausvas ir sultingas (žr. nuotrauką). Jei norite pilnai iškepto (well done) steiko, kepkite 12 minučių.
  8. Kai iki kepimo pabaigos lieka 3 minutės, į keptuvę dedame sviestą, česnako skilteles ir rozmarino šakelę. Likusias 3 minutes vis apšlakstome steiką šiuo aromatingu sviestu ir nepamirštame vis dar lygiai kas minutę apversti.
  9. Kai mėsa iškepa, labai svarbu leisti jai 5 minutes pastovėti ramiai – tuomet pjaustant išbėgs mažiau sulčių, mėsa bus sultingesnė.
  10. Supjaustome steiką juostelėmis ir patiekiame su keptomis bulvytėmis, paruoštu padažu, apkeptomis šparaginėmis pupelėmis. Steiką apipilame sultimis, kurios išbėgo pjaustant.
Grįžti