Steikas su pavasario daržovėmis ir mėtų padažu

Antrekotas Antrekotas
Laikas 20 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai
  • 2 „Feel the Beef“ antrekotai
  • 2 v.š. sviesto
  • Druskos, pipirų
  • 100 g. špinatų
  • 10 smidrų
  • 1 cukinijos
  • Kelių ridikėlių
  • Šviežių žirnelių

Padažui:

  • 4 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v.š. raudonojo vyno acto
  • 1 v.š. dižono garstyčių
  • 1 v.š. medaus
  • Druskos, pipirų
  • Saujelės šviežių mėtų
Gaminimo eiga
  1. Ištraukite mėsą iš šaldytuvo likus bent valandai iki gamybos – ji negali būti šalta.
  2. Kepame steiką: Labai gerai įkaitiname keptuvę. Į ją dedame sviestą. Kai sviestas išsilydo dedame jautieną ir kepame ant didelės kaitros lygiai 8 minutes, tiksliai kas minutę apversdami. Kepant 8 minutes turėsite vidutiniškai iškeptą (medium) steiką – kai vidus dar rausvas ir sultingas. Jei norite pilnai iškepto (well done) steiko, kepkite viso 12 minučių.
  3. Iškepusią mėsą pabarstome druska ir pipirais, prieš pjaustant leidžiame „pailsėti“ 10 minučių ir tik tuomet supjaustome juostelėmis. Jei pjaustysite iš karto, mėsa išleis daugiau sulčių ir nebus tokia sultinga.
  4. Smidrus ir cukinijas apkepame kelias minutes. Tai galite daryti paprastoje arba grill keptuvėje.
  5. Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.
  6. Į lėkštę dedame špinatus, apkeptas daržoves, ridikėlius, žirnelius, jautieną ir padažą.
Grįžti