Steikas su pavasarinėmis šviežių bulvyčių salotomis

Antrekotas Antrekotas
Laikas 40 min
Porcijos 1 porcija
Ingredientai

Padažo ingredientai:

  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a. š. grūdėtųjų garstyčių
  • 1 a. š. medaus
  • 1 v. š. citrinos sulčių
  • Druska, pipirai
Gaminimo eiga
  1. Bulves švariai nuplauname, perpjauname perpus, sumaišome su šlakeliu aliejaus, druska ir pipirais. Dedame jas ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame 180 laipsnių orkaitėje su vėjelio funkcija 25 minutes.
  2. Kepame steiką: į gerai įkaitintą keptuvę su aliejumi dedame kambario temperatūros kepsnį ir kepame ant didelės kaitros 8 minutes, kas minutę apversdami. Iškepusią mėsą perkeliame ant pjaustymo lentelės, pabarstome druska ir pipirais. Prieš pjaustydami leidžiame mėsai pailsėti kambario temperatūroje 5 minutes – taip supjaustyta mėsa paleis mažiau sulčių ir pati bus sultingesnė.
  3. Salotas nuplauname ir nusausiname, daržoves nuplauname ir supjaustome.
  4. Ruošiame padažą: indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.
    Į lėkštę dedame salotų lapus, daržoves, žirnelius ir iškepusias bulvytes. Šalia patiekiame juostelėmis pjaustytą steiką. Viską apšlakstome paruoštu padažu.
Grįžti