Steikas su česnakinėmis bulvytėmis ir parmezanu

Antrekotas Antrekotas
Laikas 40 min
Porcijos 3 porcijos
Ingredientai
  • 600 g mažų bulvyčių
  • Alyvuogių aliejus
  • 3 skiltelės česnako
  • Druska, pipirai
  • Šviežias rozmarinas
  • 2 „Feel the Beef“ jautienos antrekotai
  • 50 g parmezano
  • Smidrai arba šparaginės pupelės
  • Petražolės
Gaminimo eiga
  1. Bulvytes nuplauname, nusausiname, didesnes perpjauname perpus. Sumaišome su aliejumi, 2 trintomis skiltelėmis česnako, šviežiu rozmarinu, druska ir pipirais. Bulvytes paskleidžiame ant kepimo skardos ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 20 minučių.
  2. Indelyje sumaišome kelis šaukštus aliejaus, vieną trintą skiltelę česnako, tarkuotą parmezaną, druską ir pipirus. Šiuo mišiniu įtriname jautienos kepsnius.
  3. Smidrus sumaišome su šlakeliu aliejaus.
  4. Orkaitėje įjungiame grilio funkciją (apie 270 laipsnių). Šalia bulvyčių dedame jautienos kepsnius ir smidrus. Kepame viską 10 minučių.
  5. Iškepus leidžiame jautienai pailsėti kambario temperatūroje 5 minutes, tuomet supjaustome juostelėmis.
  6. Patiekiame viską pabarstę smulkintomis petražolėmis.
Grįžti