2 pakuotės „Feel the Beef“ brandintos jautienos troškinimui
3 v. š. aliejaus
2 svogūnai
1 žalioji aitrioji paprika
2 lauro lapai
5 kardamono sėklos
5 gvazdikėlių žiedpumpuriai
10 g imbiero
2 cinamono lazdelės
1 citrinžolės stiebelis
1 v. š. kario prieskonių
3 skiltelės česnako
1 v. š. acto
100 ml vandens
Kepalėlis baltos duonos
750 g bulvių
1 v. š. universaliųjų prieskonių
0,5 a. š. ciberžolės
1 aitrioji paprika
200 ml kokosų pieno
0,5 a. š. ožragės sėklų
Žiupsnelis druskos ir pipirų
Gaminimo eiga
Mėsą supjaustome kubeliais, suprieskoniuojame druska, pipirais, actu ir viską gerai išmaišome.
Į puodą įpilame aliejaus, įkaitiname, suberiame smulkintą česnaką, du pjaustytus svogūnus, imbierą, aitriąją papriką, kardamono sėklas, gvazdikėlius, citrinžolę, cinamono lazdelę ir lauro lapus. Viską apkepiname apie 5 min. Tuomet sudedame suprieskoniuotą mėsą ir puode troškiname apie 30 min.
Bulvių kariui nulupame bulves, supjaustome jas, sudedame į puodą bei pagardiname universaliais prieskoniais, ciberžole, ožragės sėklomis bei aitriąja paprika. Tuomet viską užpilame vandeniu ir verdame uždengę dangčiu apie 10 min.
Kai bulvės suminkštės, supilame kokosų pieną ir paverdame dar apie 5 min. Pagal skonį masę pagardiname druska ir pipirais.
Troškinį patiekiame su kepsninėje pašildytos baltos duonos riekele.