Sluoksniuotos tešlos pyragas su steiko juostelėmis

Jautienos kumpio didkepsnis Jautienos kumpio didkepsnis
Laikas 40 min
Porcijos 1 pyragas (4 porcijos užkandžiui)
Ingredientai
  • “Feel the Beef“ jautienos kumpio didkepsnis
  • Druska, pipirai
  • Alyvuogių aliejus
  • 1 didesnis sluoksniuotos tešlos lakštas
  • 150 g rikotos
  • 1 kiaušinis
  • Sauja vyšninių pomidorų
  • Sauja špinatų
  • Kedro riešutai
Gaminimo eiga
  1. Atšildykite sluoksniuotą tešlą. Vidurį subadykite šakute, kad jis per daug nekiltų.
  2. Kiaušinį išplakite ir šiuo plakiniu aptepepkite pyrago kraštelius.
  3. Ant sluoksniuotos tešlos tepktie rikotą.
  4. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių, kol tešla iškyls ir krašteliai gražiai apskrus.
  5. Kol pyrago pagrindas kepa, paruoškite mėsą – steiką apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais.
  6. Gerai įkaitinkite keptuvę. Į ją įdėkite mėsą ir kepkite lygiai 8 minutes, tiksliai kas minutę apverskite. Kepant 8 minutes turėsite vidutiniškai iškeptą (medium) steiką – kai vidus dar rausvas ir sultingas. Jei norite pilnai iškepto (well done) steiko, kepkite viso 12 minučių.
  7. Kai mėsa iškepa, labai svarbu prieš pjaustant leisti jai 5 minutes pastovėti ramiai – tuomet pjaustant išbėgs mažiau sulčių, mėsa bus sultingesnė. Kai mėsa pailsi, supjaustykite ją juostelėmis.
  8. Ant iškepusio pyrago pagrindo sudėliokite steiko juosteles, vyšninius pomidorus, špinatus, kedro riešutus.
  9. Paruoštą pyragą apšlakstykite šlakeliu kokybiško alyvuogių aliejaus ir pabarstykite šviežiai grūstais juodaisiais pipirais.
Grįžti