Salotos su steiko juostelėmis ir putpelės kiaušiniais

Antrekotas Antrekotas
Laikas 30 min
Porcijos 4 porcijos
Ingredientai
  • 2 „Feel the Beef“ marmurinės jautienos antrekotų
  • 6 putpelės kiaušinių
  • 300 g romaninių salotų
  • 150 g trumpavaisių agurkų
  • 50 g ridikėlių
  • 100 g fetos
  • 50 g kaparėlių
  • žiupsnelio druskos ir pipirų
  • 25 g petražolių
  • 20 g česnako
  • 1 v. š. Provanso pastos
  • 5 g citrinpipirių
  • 10 g maltos kalendros
  • 10 g cukraus
  • 15 g citrinos sulčių
  • 200 ml aliejaus
Gaminimo eiga
  1. Išverdame putpelės kiaušinius.
  2. Padažui į trintuvą sudedame petražoles, česnaką, Provanso pastą, citrinpipirius, kalendrą, cukrų, citrinos sultis bei aliejų. Pagardiname druska, pipirais ir viską sutriname.
  3. Jautieną apkepame kepsninėje, kiekvieną pusę po 4 min. Iškeptą mėsą pagardiname prieskoniais ir paliekame 5 min. pailsėti.
  4. Supjaustome daržoves, į lėkštę dedame salotas, agurkus, ridikėlius, kiaušinius, steiko juosteles, fetą ir viską apibarstome kaparėliais bei apšlakstome padažu.
Grįžti