Salotos su steiko juostelėmis ir burata

Antrekotas Antrekotas
Laikas 25 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai

Padažui reikės:

  • 1 v. š. majonezo
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a. š. Dižono garstyčių
  • 1 a. š. grūdėtųjų garstyčių
  • 1 v. š. medaus
  • 1 v. š. citrinos sulčių
  • Druskos, pipirų
Gaminimo eiga
  1. Ruošiame jautieną: kambario temperatūros mėsą pabarstome druska ir pipirais, dedame į stipriai įkaitintą keptuvę su aliejumi ir kepame ant didelės kaitros 8 minutes, kas minutę apversdami. Iš karto nepjaustome, leidžiame jautienai pastovėti kambario temperatūroje 5 minutes. Po to supjaustome kepsnius plonomis juostelėmis.
  2. Sausoje keptuvėje pašildome tortilijas maždaug po 30 sekundžių iš kiekvienos pusės.
  3. Į lėkštes ar didesnę formą dedame nuplautas ir nusausintas salotas, išdėliojame visas daržoves, dedame steiko juosteles, buratą – ją apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska ir pipirais.
  4. Salotas puošiame šviežiais baziliko lapeliais ir patiekiame su padažu šalia (arba iškart juo apšlakstome).
Grįžti