2 „Feel the Beef“ marmurinės jautienos antrekoto kepsnių
Aliejaus kepimui
Druskos, pipirų
Kelių tortilijų
100 g salotų
2 trumpavaisių agurkų
Saujos ridikėlių
Saujos spalvotų vyšninių pomidorų
1 avokado
1 raudonojo svogūno
1 rutuliuko buratos
Šviežio baziliko lapelių
Padažui reikės:
1 v. š. majonezo
3 v. š. alyvuogių aliejaus
1 a. š. Dižono garstyčių
1 a. š. grūdėtųjų garstyčių
1 v. š. medaus
1 v. š. citrinos sulčių
Druskos, pipirų
Gaminimo eiga
Ruošiame jautieną: kambario temperatūros mėsą pabarstome druska ir pipirais, dedame į stipriai įkaitintą keptuvę su aliejumi ir kepame ant didelės kaitros 8 minutes, kas minutę apversdami. Iš karto nepjaustome, leidžiame jautienai pastovėti kambario temperatūroje 5 minutes. Po to supjaustome kepsnius plonomis juostelėmis.
Sausoje keptuvėje pašildome tortilijas maždaug po 30 sekundžių iš kiekvienos pusės.
Į lėkštes ar didesnę formą dedame nuplautas ir nusausintas salotas, išdėliojame visas daržoves, dedame steiko juosteles, buratą – ją apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska ir pipirais.
Salotas puošiame šviežiais baziliko lapeliais ir patiekiame su padažu šalia (arba iškart juo apšlakstome).