Salotos su jautiena, šonine ir mocarela

Nugarinė Nugarinė
Laikas 20 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai
  • 60 g šaltai rūkytos plonai pjaustytos šoninės
  • 1 „Feel the Beef“ brandintos jautienos nugarinės kepsnio
  • druskos, pipirų
  • 100 g mėgstamų salotų
  • 1 avokado
  • 1 geltonosios paprikos
  • 1 raudonojo svogūno
  • 150 g vyšninių pomidorų
  • 120 g mini mocarelos
  • Moliūgų sėklų

Padažui reikės:

  • 1 v. š. majonezo
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a. š. medaus
  • 1/2 a. š. Dižono garstyčių
  • 1 a. š. grūdėtųjų garstyčių
  • 1 v. š. citrinos sulčių
  • druskos, pipirų
Gaminimo eiga
  1. Jautieną išimame iš šaldytuvo likus valandai iki kepimo, kad mėsa būtų kambario temperatūros.
  2. Keptuvėje apskrudiname šoninę po kelias minutes iš abiejų pusių. Apskrudintą šoninę atidedame.
  3. Gerai įkaitiname keptuvę su aliejumi. Į ją dedame mėsą ir kepame lygiai 6 minutes, tiksliai kas minutę apversdami. Kepdami 6 minutes gausite vidutiniškai iškeptą sultingą jautieną. Jei kepsnys storesnis, kepkite 8 minutes.
  4. Kai jautiena iškepa, pabarstome druska ir pipirais bei paliekame kambario temperatūroje 5 minutėms, po to supjaustome plonomis juostelėmis.
  5. Ruošiame padažą – sumaišome visus jo ingredientus.
  6. Į lėkštes dedame nuplautas ir nusausintas salotas, visas daržoves, mocarelą, moliūgų sėklas, užtrupiname skrudintą šoninę, dedame jautienos juosteles ir apšlakstome paruoštu padažu.
Grįžti