Salotos su jautiena ir medaus bei garstyčių padažu

Antrekotas Antrekotas
Laikas 20 min
Porcijos 4 porcijos
Ingredientai
  • 2 „Feel the Beef“ brandintos jautienos antrekotai
  • 1 gūžė romaninių salotų
  • 30 g salotų „Lollo Roso“
  • 1 avokadas
  • 2 agurkai
  • 50 g pelėsinio sūrio
  • 30 g kepintų anakardžių
  • 20 g šviežių mėtų
  • 1 avietinis pomidoras
  • Žiupsnelis druskos ir pipirų
  • 5 v. š. medaus
  • 1 skiltelė česnako
  • 10 v. š. aliejaus
  • 0,5 a. š. bazilikų
  • 0,5 a. š. raudonėlių
  • 1 v. š. garstyčių
  • 1 v. š. acto
  • 0,5 citrinos
Gaminimo eiga
  1. Jautienos antrekotus kepame iki 200℃ įkaitintoje kepsninėje, kiekvieną pusę po 3–4 min. Iškepusią mėsą apibarstome druska, pipirais ir paliekame 5 min. pailsėti.
  2. Padažui į dubenį sudedame medų, kapotą česnaką, bazilikus, raudonėlius, garstyčias, actą, įspaudžiame citrinos sulčių, įpilame truputį aliejaus ir viską gerai išmaišome. Jei reikia – pagardiname druska ir pipirais.
  3. Į lėkštę sudedame salotų lapus, ant jų – pjaustytą pomidorą, avokadą, agurkus, mėtų lapelius, įtrupiname pelėsinio sūrio ir apibarstome riešutais.
  4. Ant viršaus uždedame pjaustytą jautieną ir viską apipilame padažu.
Grįžti