Salotos su jautiena ir medaus bei garstyčių padažu
Antrekotas
20 min
4 porcijos
Ingredientai
2 „Feel the Beef“ brandintos jautienos antrekotai
1 gūžė romaninių salotų
30 g salotų „Lollo Roso“
1 avokadas
2 agurkai
50 g pelėsinio sūrio
30 g kepintų anakardžių
20 g šviežių mėtų
1 avietinis pomidoras
Žiupsnelis druskos ir pipirų
5 v. š. medaus
1 skiltelė česnako
10 v. š. aliejaus
0,5 a. š. bazilikų
0,5 a. š. raudonėlių
1 v. š. garstyčių
1 v. š. acto
0,5 citrinos
Gaminimo eiga
Jautienos antrekotus kepame iki 200℃ įkaitintoje kepsninėje, kiekvieną pusę po 3–4 min. Iškepusią mėsą apibarstome druska, pipirais ir paliekame 5 min. pailsėti.
Padažui į dubenį sudedame medų, kapotą česnaką, bazilikus, raudonėlius, garstyčias, actą, įspaudžiame citrinos sulčių, įpilame truputį aliejaus ir viską gerai išmaišome. Jei reikia – pagardiname druska ir pipirais.
Į lėkštę sudedame salotų lapus, ant jų – pjaustytą pomidorą, avokadą, agurkus, mėtų lapelius, įtrupiname pelėsinio sūrio ir apibarstome riešutais.
Ant viršaus uždedame pjaustytą jautieną ir viską apipilame padažu.