Salotos su brandinta jautiena, gervuogėmis ir traškiu keptu ožkos sūriu

Antrekotas Antrekotas
Laikas 20 min
Porcijos 4 porcijos
Ingredientai
  • 2 „Feel the Beef“ brandintos jautienos antrekotai
  • 6 puodeliai salotų
  • 2 puodeliai gervuogių
  • 1 avokadas
  • 1/4 puodelio raudonųjų svogūnų
  • 1/4 puodelio graikinių riešutų
  • 2 v. š. balto balzaminio acto
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 v. š. medaus
  • 2 a. š. Dižono garstyčių
  • 1 a. š. sojų padažo
  • 1 malta česnako skiltelė
  • Žiupsnelis druskos ir pipirų
  • 200 g ožkos sūrio
  • 1/4 puodelio miltų
  • 1 kiaušinis
  • 1 puodelis panko džiūvėsėlių
Gaminimo eiga
  1. Gervuogių padažui į virtuvinį kombainą arba trintuvą sudedame pusę puodelio gervuogių, medų, garstyčias, česnako skiltelę, įpilame balzaminio acto, aliejaus bei sojų padažo.
  2. Pagardiname druska bei pipirais ir viską sutriname iki vientisos masės.
  3. Ožkos sūrio riekeles apvoliojame miltuose, kiaušinio plakinyje bei džiūvėsėliuose ir kepame aliejuje ant vidutinės kaitros, kol švelniai paruduos.
  4. Jautienos antrekotus apkepame po 3 min. iš abiejų pusių, pagardiname druska bei pipirais.
  5. Mėsai iškepus, leidžiame jai pailsėti prieš pjaustydami.
  6. Salotų lapus suplėšome, suberiame gervuoges, pjaustytą avokadą, raudonąjį svogūną bei saujelę graikinių riešutų.
  7. Ant salotų uždedame riekelėmis pjaustytą jautieną, šalia – kepto ožkos sūrio ir viską apšlakstome gervuogių padažu.
Grįžti