Rytietiškos salotos su jautiena

Nugarinė Nugarinė
Laikas 15 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai

Salotoms:

  • 1 „Feel the Beef“ jautienos nugarinė
  • pusės kininio arba pekininio kopūsto
  • trečdalio ilgavaisio agurko
  • 1 šviežio čili pipiro
  • didelės saujos anakardžių
  • didelės saujos šviežio baziliko
  • didelės saujos šviežių kalendrų
  • didelės saujos šviežių svogūnų laiškų
  • jūros druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • šlakelio pasirinkto aliejaus steiko kepimui

Padažui:

  • 2 šaukštai skrudintų sezamų aliejaus
  • 2 šaukštai tamari sojos padažo
  • 2 šaukštai klevų sirupo
  • pusės žaliosios citrinos sulčių
Gaminimo eiga
  1. Jautieną palikite pastovėti kambario temperatūroje porą valandų. Jei kepsite steiką katik išėmę jį iš šaldytuvo, mėsa viduje nespės atšilti ir liks žalia, nors išorė ir bus pilnai iškepusi.
  2. Supjaustykite pekininio kopūsto lapus, susmulkinkite žoleles, popieriaus plonumo riekelėmis supjaustykite agurką, griežinėliais čili pipirą. Salotas dėkite į serviravimui paruoštą indą.
  3. Įkaitinkite keptuvę, joje pakepinkite anakardžius. Tuomet anakardžius išimkite, įpilkite į keptuvę šlakelį pasirinkto aliejaus ir kepkite po 3- 3,5 minutes iš abiejų pusių.
  4. Iškepusią jautieną nuimkite nuo kaitros ir palikite pastovėti 5 min. prieš pjaustydami, kad sultys tolygiai pasiskirstytų kepsnyje ir neišbėgtų.
  5. Kol mėsa „ilsisi“, sumaišykite visus padažo ingredientus stiklinėje. Mėsą supjaustykite, jei norite, riebalinę dalį nupjaukite ir atsidėkite kitiems patiekalams (pvz mėsos troškiniams ir pan.).
  6. Supjaustytą steiką dėkite ant salotų, apšlakstykite padažu ir apibarstykite smulkintais anakardžių riešutais.
Grįžti