Ryškaus skonio steikas su daržovių salsa

Jautienos didkepsnis „Topside" Jautienos didkepsnis „Topside"
Laikas 20 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai
  • „Feel the Beef“ brandintos jautienos didkepsnis „Topside“
  • 1 v. š. rudojo cukraus
  • 1 a. š. maltos paprikos
  • 1 a. š. druskos
  • 1/2 a. š. maltų juodųjų pipirų
  • 1/2 a. š. maltos aitriosios paprikos
  • 1/2 a. š. česnako miltelių
  • 1/2 a. š. garstyčių miltelių
  • 1/4 a. š. malto kumino
  • Sviestas | Kepimui

Salsai:

  • 1 kukurūzo burbuolės
  • 1 mažo raudonojo svogūno
  • 1 jalapeno
  • Saujos spalvotų vyšninių pomidorų
  • Saujos šviežios kalendros
  • 1 žaliosios citrinos
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • Druskos, pipirų
Gaminimo eiga
  1. Indelyje paruošiame prieskonių mišinį – sumaišome visus prieskonius.
  2. Steiką įtriname paruoštu prieskonių mišiniu.
  3. Į gerai įkaitintą keptuvę dedame sviestą, kai jis išsilydo, dedame kepsnį ir kepame lygiai 8 minutes, tiksliai kas minutę apversdami. Kepdami 8 minutes turėsite vidutiniškai iškeptą (medium) steiką.
  4. Kai steikas iškepa, prieš pjaustydami leidžiame jam 5 minutes pastovėti kambario temperatūroje.
  5. Ruošiame salsą. Pirmiausia keptuvėje apskrudiname kukurūzo burbuolę, tuomet nupjaustome nuo jos kukurūzus. Juos sumaišome su visais kitais salsos ingredientais: smulkintu svogūnu, jalapenu, vyšniniais pomidorais, smulkinta kalendra, žaliosios citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais.
  6. Supjaustome steiką juostelėmis, ant viršaus dedame paruoštą salsą.
Grįžti