Ryškaus skonio steikas su daržovių salsa

Jautienos didkepsnis „Topside" Jautienos didkepsnis „Topside"
Laikas 20 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai
  • „Feel the Beef“ brandintos jautienos didkepsnis “Topside“
  • 1 v.š. rudojo cukraus
  • 1 a.š. maltos paprikos
  • 1 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. maltų juodųjų pipirų
  • 1/2 a.š. maltos aitriosios paprikos
  • 1/2 a.š. česnako miltelių
  • 1/2 a.š. garstyčių miltelių
  • 1/4 a.š. malto kumino
  • Sviestas | kepimui

Salsa:

  • 1 kukurūzo burbuolė
  • 1 mažas raudonasis svogūnas
  • 1 jelapenas
  • Sauja spalvotų vyšninių pomidorų
  • Sauja šviežios kalendros
  • 1 laimas
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • Druska, pipirai
Gaminimo eiga
  1. Indelyje paruoškite prieskonių mišinį – sumaišykite visus prieskonius.
  2. Įtrinkite steika paruoštu prieskonių mišiniu.
  3. Į gerai įkaitintą keptuvę dėkite sviestą. Kai jis išsilydo, dėkite kepsnį ir kepkti lygiai 8 minutes, tiksliai kas minutę apverskite. Kepant 8 minutes turėsite vidutiniškai iškeptą (medium) steiką.
  4. Kai steikas iškepa, prieš pjaustant leiskite jam 5 minutes pastovėti kambario temperatūroje.
  5. Paruoškite salsą. Pirmiausia keptuvėje apskrudinkite kukurūzo burbuolę, tuomet nupjaustykite nuo jos kukurūzus. Juos sumaišykite su visais kitais salsos ingredientais: smulkintu svogūnu, jelapenu, vyšniniais pomidorais, smulkinta kalendra, laimo sultimis, alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais.
  6. Supjaustykite steiką juostelėmis, ant viršaus dėkite paruoštos salsos.
Grįžti