„Risotto“ su špinatais ir brandinta jautiena

Antrekotas Antrekotas
Laikas 30 min
Porcijos 4 porcijos
Ingredientai
  • 500 g „Feel the Beef“ brandintos jautienos antrekoto
  • 2 stiklinių „Arborio“ ryžių
  • 200 g špinatų
  • 1 svogūno
  • 3 skiltelių česnako
  • 1 citrinos
  • Saujos tarkuoto parmezano
  • 3 v. š. sviesto
  • 125 ml sauso baltojo vyno
  • 1 l daržovių sultinio
  • 1 v. š. majonezo
  • Šlakelio sojų padažo
  • Žiupsnelio druskos ir maltų juodųjų pipirų
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga
  1. Į iki 150 °C įkaitintą kepsninę ant tiesioginės kaitros dedame keptuvę ir joje ištirpiname 2 v. š. sviesto.
  2. Tuomet suberiame smulkintą svogūną ir kepiname kelias minutes. Suberiame smulkintą česnaką ir viską pakepame.
  3. Įdedame majonezo, įpilame sojų padažo, suberiame ryžius ir viską gerai išmaišome. Supilame vyną ir kaitiname, kol keptuvėje nebeliks skysčio. Tuomet įpilame pusę stiklinės sultinio ir vėl pakaitiname. Taip kartojame pildami po pusę stiklinės sultinio, kol sunaudosime visą.
  4. Kai ryžiai paruošti, sudedame likusį sviestą, suberiame sūrį, špinatus, įtarkuojame citrinos žievelės ir įspaudžiame citrinos sulčių. Pagardiname druska ir pipirais.
  5. Jautieną apie pusvalandį palaikome kambario temperatūroje, aptepame alyvuogių aliejumi ir kepame iki 200 °C įkaitintoje kepsninėje po 2–3 min. iš kiekvienos pusės. Iškepę leidžiame mėsai pailsėti apie 5 min., tuomet supjaustome riekelėmis ir pagardiname druska bei pipirais.
  6. Lėkštėje ant „risotto“ uždedame jautienos ir papuošiame žalumynais.
Grįžti