Raugo duonos skrebutis su avokadu ir steiko juostelėmis

Jautienos išpjova Jautienos išpjova
Laikas 20 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai
Gaminimo eiga
  1. Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus. Kambario temperatūros jautieną kepame po 4 minutes iš abiejų pusių. Jeigu turite, naudokite mėsos termometrą. Vidutiniškai iškeptos jautienos vidinė temperatūra bus apie 57 °C. Išėmę mėsą iš keptuvės pabarstome druska ir pipirais bei leidžiame jai pastovėti 5-10 min. Tuomet supjaustome juostelėmis.
  2. Keptuvėje išlydome sviestą. Apkepame duonos riekeles iš abiejų pusių, kol jos gražiai apskrunda. Apskrudusią duoną įtriname česnaku.
  3. Dubenyje sutriname avokadus, sumaišome su citrinos sultimis, druska ir pipirais.
  4. Ant duonos tepame sutrintą avokadą, dėliojame pjaustytas jautienos juosteles, pabarstome parmezano drožlėmis ir papuošiame saulėgrąžų daigais.
Grįžti