Pietų dėžutė | Azijietiškos makaronų salotos su jautiena ir riešutų sviesto padažu

Nugarinė Nugarinė
Laikas 30 min
Porcijos 4 porcijos
Ingredientai
  • 1 „Feel the Beef“ 60 dienų brandintos jautienos nugarinės kepsnio
  • Aliejaus kepimui
  • Druskos, pipirų
  • 1 v. š. austrių arba sojų padažo | GF versijai – Tamari
  • 180 g ryžių makaronų arba kitų azijietiškų makaronų
  • 1/4 baltojo kopūsto | Geriausia – šviežio derliaus
  • Kelių raudonojo kopūsto lapų | Nebūtina, bet gražu dėl spalvos
  • 1 didelės morkos
  • 1/2 raudonosios paprikos
  • Saujos žemės riešutų
  • Šviežių kalendrų | Patiekimui
  • Pusės žaliosios citrinos | Patiekimui

Padažui reikės:

  • 1/4 stiklinės glotnaus žemės riešutų sviesto
  • 1/4 stiklinės apelsinų sulčių
  • Pusės žaliosios citrinos sulčių
  • 2 v. š. sojų padažo | GF versijai – Tamari
  • 2 v. š. medaus arba kito saldiklio
  • 2 v. š. skrudintų sezamų aliejaus
  • 2 cm tarkuotos imbiero šaknies
  • 2 skiltelių tarkuoto česnako
  • 1/4 a. š. čili dribsnių
Gaminimo eiga
  1. Kambario temperatūros jautieną supjaustome plonomis juostelėmis.
  2. Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame jautieną ir apkepiname ant didelės kaitros apie 5 minutes. Iškepusią jautieną pabarstome druska, pipirais ir sumaišome su austrių arba sojų padažu.
  3. Išverdame makaronus (labai svarbu nepervirti). Išvirusius perliejame šaltu vandeniu.
  4. Visas daržoves supjaustome plonomis juostelėmis.
  5. Žemės riešutus sukapojame ir apskrudiname kelias minutes sausoje keptuvėje.
  6. Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.
  7. Dideliame dubenyje gerai išmaišome makaronus, jautieną ir daržoves su padažu.
  8. Dedame salotas į lėkštes arba į pietų dėžutes. Patiekiame su žaliosios citrinos ketvirčiais, šviežiomis kalendromis ir pabarstome žemės riešutais.
Grįžti