Persiškas jautienos troškinys

Jautiena troškinimui Jautiena troškinimui
Laikas 120 min
Porcijos 4 porcijos
Ingredientai
  • 350g brandintos jautienos troškinimui
  • 1 geltonas svogūnas
  • 5 česnako skiltelės
  • 1 a.š. Maltos ciberžolės
  • ½ a.š. Maltos rūkytos paprikos
  • ½ citrinos žievelė
  • 2 v.š. citrinos sulčių
  • ½ l jautienos sultinio
  • 400 g konservuotų baltųjų pupelių
  • 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
  • Didelė sauja šviežių žolelių – krapų, kalendros, mėtos
  • Alyvuogių aliejus
  • Druska, pipirai
Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 160C temperatūros. Supjaustykite svogūną ir susmulkinkite nuluptas česnako skilteles.

Troškintuve įkaitinkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir iš visų pusių apkepkite jautienos gabalėlius, kol šie paruduos. Apkeptą mėsą sudėkite į lėkštę.

Tame pačiame troškintuve pakepinkite svogūną, kol šis suminkštės. Sudėkite česnaką, ciberžolę ir rūkytą papriką bei smulkiai tarkuotą citrinos žievelę ir pakepinkite apie 1 minutę.

Jautieną grąžinkite į puodą, įpilkite jautienos sultinį, ir citrinos sultis, sudėkite smulkintus pomidorus. Pasūdykite ir pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų, uždenkite dangčiu ir, įdėję į 160C temperatūros orkaitę, palikite troškintis apie 1.5 valandos.

Po 1.5 valandos perkelkite troškintuvą ant silpnos viryklės ugnies, sudėkite baltąsias pupeles bei smulkintas šviežias žoleles ir atidengus patroškinkite apie 15 minučių. Patiekite su virtais ryžiais.

Grįžti