Pavasarinės salotos su steiko juostelėmis ir kiaušiniu

Antrekotas Antrekotas
Laikas 20 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai

Padažui reikės:

  • 3 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v.š. grūdėtųjų garstyčių
  • 1 v.š. medaus
  • 1 v.š. citrinos sulčių
  • Druskos, pipirų
Gaminimo eiga
  1. Išverdame kiaušinius.
  2. Paruošiame padažą: indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.
  3. Ruošiame jautieną: gerai įkaitiname keptuvę su aliejumi, į ją dedame kambario temperatūros jautieną ir kepame ant didelės kaitros 8 minutes, kas minutę apversdami (jei norite pilnai kepto steiko, kepkite 12 minučių). Iškepusią mėsą pabarstome druska ir pipirais. Iš karto nepjaustome, leidžiame pastovėti kambario temperatūroje 5 minutes.
  4. Supjaustome salotų ingredientus.
  5. Į lėkštę dedame salotas, agurkus, ridikėlius, kiaušinius, steiko juosteles. Užbarstome kaparėlius, fetos sūrį, šviežius krapus. Apšlakstome paruoštu padažu.
Grįžti