Nuogas mėsainis graikiškai

Maltiniai mėsainiams Maltiniai mėsainiams
Laikas 20 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai

Smulkintoms graikiškoms salotoms:

  • kelių agurkų
  • kelių pomidorų
  • nedidelio mėlynojo svogūno
  • kelių saujų kalamata alyvuogių
  • smulkintų mėtų su šviežiais raudonėliais
  • kelių šauktų ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Tzatziki padažui:

  • kelių agurkų
  • kelių česnako skiltelių
  • 150 ml graikiško jogurto
  • kelių šauktų ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • kelių šauktų citrinų sulčių
  • smulkintų mėtų su šviežiais krapais
  • druskos pagal skonį

Patiekti:

  • šviežių salotų lapų
  • šviežių mėtų šakelių
  • fetos sūrio
Gaminimo eiga
  1. Iš anksto galite pasiruošti tzatziki padažą. Agurkus nuplaukite ir smulkiai sutarkuokite, apibarstykite druską, pamaigykite rankomis ir sukrėskite į tankų rėtį, kad nuvarvėtų išsiskyrusios iš agurkų sultys. Nuvarvėjusius agurkus sumaišykite su jogurtu, smulkiai įtarkuokite česnako skilteles, berkite druską, pilkite alyvuogių aliejų, citrinų sultis ir gerai išmaišykte. Gardinkite smulkiantais krapais ir mėtomis.
  2. Prieš mėsos kepimą pasiruoškite smulkias graikiškas salotas. Smulkiai supjaustykite agurkus su pomidorais, svogūnus, alyvuoges, mėtas su raudonėliais ir viską sumaišykite su alyvuogių aliejumi, druska, pipirais.
  3. Iškepkite mėsos paplotėlius. Juos iš anksto išimkitye iš šaldytuvo, kad spėtų sušilti iki kambario temperatūros, aptepkite aliejumi ir kepkite, geriausiai, ketaus keptuvėje su grioveliais. Kad mėsa neliptų prie keptuvės, ji turi būti gerai įkaitinta ir patepta aliejumi. Mėsos paplotėlius kepkite po 2 minutes iš kiekvienos pusės.
  4. Formuokite „nuogą” mėsainį. Į lėkštę dėkite kelis švarius salotų lapus, ant jų – kelis šaukštus tzatziki padažo, tada keptą mėsos paplotėlį, ant jo berkite smulkias graikiškas salotas, ant viršaus užtrupinkite fetos sūrio ir puoškite šviežia mėtos šakele.
Grįžti