Nachos su steiko gabalėliais

Jautienos didkepsnis „Topside" Jautienos didkepsnis „Topside"
Laikas 30 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai
  • 1 „Feel the Beef“ jautienos didkepsnis „Topside“
  • Aliejus kepimui
  • Taco prieskonių mišinys | Arba atskirai: druska, pipirai, česnako milteliai, malta paprika, kuminas,
  • Kajeno paprika
  • Nachos traškučiai
  • Čederio sūris
  • 1 pomidoras
  • 1 avokadas
  • Konservuoti jalapenų griežinėliai
  • Šviežia kalendra
  • 3 v. š. graikiško jogurto
  • 1 skiltelė česnako
  • Druska, pipirai
  • 1 žalioji citrina
  • Čili padažas | Jei mėgstate aštriau
Gaminimo eiga
  1. Jautienos kepsnį supjaustome kubeliais. Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame jautienos kubelius ir kepame apie 5 minutes, kartas nuo karto mėsą apversdami. Baigiant kepti pabarstome prieskonių mišiniu, išmaišome ir pakepiname dar minutę.
  2. Paruošiame česnakinį jogurtą: indelyje sumaišome jogurtą, šlakelį laimo sulčių, tarkuotą česnaką, druską ir pipirus.
  3. Sutarkuojame sūrį, pomidorus supjaustome kubeliais, avokadus supjaustome juostelėmis.
    Į kepimo skardą dedame Nachos traškučius, pabarstome tarkuotu sūriu, dedame apkeptus jautienos gabalėlius ir česnakinį jogurtą.
  4. Kepimo skardą dedame į iki 150 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 7–8 minutes.
  5. Ant viršaus išdėliojame pomidorų kubelius, jalapeno griežinėlius, avokado juosteles ir šviežią kalendrą. Viską apšlakstome žaliosios citrinos sultimis ir, jei mėgstate aštriau, čili padažu.
Grįžti