Moliūginis jautienos čili troškinys

Smulkinta jautiena Smulkinta jautiena
Laikas 60 min
Porcijos 6 porcijos
Ingredientai
  • 500 g „Feel the Beef“ smulkintos sausai brandintos jautienos
  • 1 nedidelio svogūno
  • 3 česnako skiltelių
  • 1 aitriosios paprikos
  • 1 paprikos
  • 400 g moliūgo tyrės
  • 400 g smulkintų konservuotų pomidorų
  • 400 g konservuotų pupelių
  • 200 ml jautienos sultinio
  • 1 a. š. maltos saldžiosios paprikos
  • 1 a. š. maltos rūkytos paprikos
  • 1 a. š. maltos aitriosios paprikos
  • 1 a. š. malto kumino
  • Šlakelio aliejaus kepimui
  • Druskos, pipirų
  • Ryžių | Patiekimui
  • Aitriosios paprikos | Patiekimui
  • Šviežios kalendros | Patiekimui
Gaminimo eiga
  1. Ruošiame moliūgų tyrę: moliūgą pjauname pusiau, išskobiame sėklas ir supjaustome riekėmis. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą, kol suminkštėja. Moliūgui atvėsus, iškabiname jį šaukštu ir smulkintuvu sutriname iki vientisos masės. Dalį paruoštos moliūgų tyrės naudosime receptui, o likusią tyrę galite suporcijuoti ir užšaldyti.
  2. Smulkiai supjaustome svogūną, česnaką ir aitriąją papriką.
  3. Įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus keletą minučių apkepame svogūną. Tuomet kartu įmaišome smulkintą česnaką ir aitriąją papriką, kepame dar apie minutę.
  4. Į keptuvę dedame smulkintą jautieną ir pamaišydami kepame keletą minučių.
  5. Sumaišome visus prieskonius (maltą saldžiąją, rūkytą ir aitriąją papriką, kuminą, druską bei pipirus), beriame į keptuvę ir viską išmaišome.
  6. Kubeliais supjaustome papriką ir dedame į keptuvę, pakepame dar apie minutę.
  7. Viską iš keptuvės perkeliame į troškinimo puodą.
  8. Pilame smulkintus konservuotus pomidorus, moliūgų tyrę, konservuotas pupeles bei sultinį. Viską gerai išmaišome ir kaitiname, kol užvirs.
  9. Tada sumažiname kaitrą ir troškiname apie 30 min.
  10. Patiekiame su virtais ryžiais, aitriosios paprikos griežinėliais bei šviežios kalendros lapeliais. Papildomai galima skaninti grietinės šaukšteliu, tarkuotu sūriu.
Grįžti