Milžiniškas Viduržemio jūros sumuštinis su jautiena

Jautienos didkepsnis „Topside" Jautienos didkepsnis „Topside"
Laikas 15 min
Porcijos 4 porcijos
Ingredientai
  • Jautienos didkepsnis „Topside“ (apie 300g)
  • 1 kepalas duonos „Ciabatta”
  • 4 v.š. Žaliojo pesto padažo
  • 3 saujos garžgarsčių
  • 6 saulėje džiovinti pomidorai aliejuje
  • 1 kamuoliukas „Mozzarella“ sūrio (apie 250g)
Gaminimo eiga
  1. Kambario temperatūros kepsnį kepkite įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus po 3-4 minutes iš abiejų pusių vidutiniškai keptam kepsniui. Iškeptą mėsą perkelkite į lėkštę, pabarstykite rupia druska ir leiskite keletą minučių pailsėti.
  2. Duonos kepalą perpjaukite išilgai pusiau ir vidines duonos puses ištepkite žaliuoju pesto padažu.
  3. Mėsai pailsėjus, kepsnį supjaustykite plonomis juostelėmis, o saulėje džiovintus pomidorus perpjaukite į 2-3 dalis.
  4. Ant apatinės duonos dalies dėkite sluoksnį garžgarsčių, tuomet dėliokite kepsnio juosteles, saulėje džiovintus pomidorus ir galiausiai, rankomis ant viršaus suplėšykite mocarelos sūrį. Sumuštinį suvožkite pesto aptepta antrąja duonos dalimi ir supjaustykite į keturias dalis.
Grįžti