Mėsainis su gruzdintais kalmarų žiedais ir BBQ majonezu

Maltiniai mėsainiams Maltiniai mėsainiams
Laikas 15 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai
  • 250 g jautienos maltinių mėsainiams „Feel the beef“
  • Druska ir pipirai
  • 2 riekelės čederio sūrio
  • 6 kalmaro žiedų tešloje
  • Brioche mėsainio bandelių
  • Trečdalis baltojo kopūsto
  • Trečdalis raudonojo kopūsto
  • Pundelis kalendros
  • 1 tarkuota morka
  • 1 a.š. krienų
  • 2 v.š. majonezo
  • 2 kiaušiniai
  • 3 v.š. majonezo
  • 4 v.š. BBQ padažo
  • 1 a.š. obuolių sidro acto
  • 1 a.š. vorčesterio padažo
  • 0,5 a.š. rūkytos paprikos
  • Bulvytės fri
Gaminimo eiga
  1. Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus ir iškepkite kiaušinius taip, kad vidus liktų skystas. Pagardinkite juos  druska ir pipirais. Jiems iškepus juos išimkite ir toje pačioje keptuvėje iškepkite kalmarus.
  2. Kol kalmarai kepa, susimulkinkite baltąjį ir raudonąjį kopūstus. Į dubenį su kopūstais dėkite tarkuotą morką, smulkintą kalendrą, krienus, 2 šaukštus majonezo ir įpilkite obuolių sidro. Salotas gerai išmaišykite ir atidėkite į šoną.
  3. Į rifliuotą ketaus keptuvę dėkite burgerių bandeles ir jas apkepkite. Tada į tą pačią keptuvę įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir iškepkite „Feel the beef“ jautienos maltinius. Jiems iškepus, ant jų uždėkite po riekelę čederio sūrio.
  4. Pasiruoškite padažą, kuriuo aptepsite burgerių bandeles: BBQ padažą sumaišykite su vorčesterio padažu ir 3 šaukštais majonezo.
  5. Formuokite burgerį: ant bandelės dėkite salotų mišinio, mėsos paplotėlį, kiaušinį, kelis kalmarų žiedus ir viską uždenkite.
  6. Patiekalą serviruokite lėkštėje: dėkite burgerį, o šalia jo bulvyčių fri, kurias galite gruzdinti aliejuje arba kepti orkaitėje. Skanaus!
Grįžti