Mėsainis, įkvėptas Kaprio salotų

Maltiniai mėsainiams Maltiniai mėsainiams
Laikas 15 min
Porcijos 4 porcijos
Ingredientai
Gaminimo eiga
  1. Mėsainių maltinukus prieš valandą išimkite iš šaldytuvo, kad sušiltų iki kambario temperatūros. Kiekvieną maltinį aptepkite alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska ir maltais juodaisais pipirais. Kepsninę įkaitinkite iki vidutinės temperatūros, kepimui ant tiesioginės kaitros.
  2. Mocarelą supjaustykite vidutinio storio apskritimais, kaip Kaprio salotoms, taip pat ir pomidorus. Iš anksto pasiruoškite bazilikų pesto, o bazilikų lapelius, skirtus dėti į burgerius, nuplaukite bei nusausinkite.
  3. Pradžioje, trumpai, ant kepsninės grotelių apkepkite bandeles, jas uždenkite rankšluostėliu, kad neatvėstų. Tada kepkite mėsainių paplotelius – po 4 minutes iš kiekvienos pusės. Iškepę uždenkite folija, kad neatauštų.
  4. Formuokite mėsainius. Abi bandelės puses gausiai aptepkite pesto padažu, ant apatinės bandelės pusės uždėkite kelias pomidorų riekeles, ant jų dėkite iškeptą jautienos maltinį, tada mocarelos riekelę, kurią apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu, o ant jos šviežių bazilikų lapelių bei užvožkite viršutine bandelės puse. Viską suspauskite rankomis ir mėgaukitės, kol neatšalo!
Grįžti