Meksikietiškas troškinys Birria

Jautiena troškinimui Jautiena troškinimui
Laikas 180 min
Porcijos 6 porcijos
Ingredientai
  • 800 g @Feel the Beef brandintos jautienos troškinimui
  • 1 didelis baltas smulkintas svogūnas
  • 3 skiltelės česnako
  • 2 šaukštai čili dribsnių
  • 1 šaukštelis kumino
  • 1 šaukštelis juodųjų pipirų
  • 1 šaukštas raudonėlio
  • 1 šaukštas druskos
  • 2 lauro lapai
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 3 obuolių acto
  • 400 ml pjaustytų konservuotų pomidorų
  • 500 ml jautienos sultinio
  • 250 ml vandens
  • Puodelis kapotos kalendros
  • Pusę puodelio smulkinto balto svogūno
  • Laimo skiltelės

Birria Tacos: 

  • Mažos tortilijos
  • Tarkuotas sūris
  • Kapota kalendra, smulkintas baltas svogūnas, laimo skiltelės
Gaminimo eiga
  1. Čili dribsnius nuolat maišydami minutę paskrudiname ant sausos keptuvės. Suberiame į 500 ml karšto vandens ir leidžiam pastovėti 15 minučių.
  2. Svogūną ir česnaką pjauname į kelias dalis, keletą minučių kepame virš žarijų ar sausoje keptuvėje.
  3. Į aukštą indą pilame mirkytus čili dribsnius kartu su vandeniu, sudedame svogūną, česnaką, konservuotus pomidorus, actą, kuminą, raudonėlį, pipirus, druską ir viską triname su smlkintuvu iki vientisos masės.
  4. Viską lėtai pilame į gerai įkaitintą ketaus puodą su aliejumi. Maišydami verdame 5 minutes. Atsargiai suguldome brandintos jautienos gabaliukus, įmetam porą lauro lapų, supilame sultinį, vandenį. Užverdame, sumažiname kaitrą iki minimalios, bet kad dar truputį burbuliuotų, uždengiame dangčiu ir troškiname vieną valandą. Dangtį atidengiame ir pamaišant kas 20 minučių dar lėtai troškiname 1-1.5 valandos. Prieš pabaigą jei reikia įberiame druskos.
  5. Išgrėbiam mėsą į platų indą, naudodami porą šakučių suplėšome.
  6. Pilame samtį skysčio į bliūdelį, dedame porą šaukštų plėšytos mėsos, barstome kapotą kalendrą ir smulkintą svogūną, spaudžiame skiltelę laimo sulčių.

 

Birria Tacos:

  1. Tortiliją pamirkome consome – mūsų pagamintame troškinio skystyje, guldome į vidutiniškai įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus, krauname plėšytą mėsą, beriame sūrį. Po minutės mentelės pagalba tortiliją perlenkiame ir apskrudiname abi puses.
  2. Patiekiame gausiai pabarstę kalendra ir svogūnais. Išspaudžiame laimo sultis ir valgome pamirkydami į dubenėlį su karštu consome.
Grįžti