Marokietiškas avinžirnių troškinys su jautiena

Smulkinta sausai brandinta jautiena Smulkinta sausai brandinta jautiena
Laikas 30 min
Porcijos 8 porcijos
Ingredientai
  • 100 g avinžirnių
  • 300 g lęšių
  • 2 l jautienos sultinio
  • 250 g smulkintos sausai brandintos „Feel the Beef“ jautienos
  • 3 nedidelės saldžiosios bulvės
  • 2 morkos
  • 2 šalotiniai svogūnai
  • 1 skardinė konservuotų pomidorų
  • 0,5 cukinijos
  • 2 saliero stiebai
  • 1 aitrioji paprika
  • Žiupsnelis druskos
  • Sauja šviežios kalendros
  • Sauja šviežių petražolių
  • 7 skiltelės česnako
  • Lavašas


Marokietiškam prieskonių mišiniui:

  • džiovinta paprika
  • malta ciberžolė
  • cinamonas
  • imbieras
  • kvapieji pipirai
  • juodieji pipirai
  • kardamonas
  • kuminas
  • Kajeno paprika
Gaminimo eiga
  1. Užkaičiame puodą su sultiniu ir jame apie valandą verdame avinžirnius.
  2. Išjungiame kaitrą, suberiame lęšius ir paliekame dar valandai brinkti.
  3. Įkaitiname kepsninę iki 180 laipsnių, kazane įkaitiname aliejų ir apskrudiname labai smulkiai supjaustytą mėsą (beveik faršą).
  4. Mėsai paskrudus, sudedame pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir kartu šiek tiek apkepiname, tuomet beriame smulkiai pjaustytas morkas, saldžiąsias bulves, salierą, česnaką. Viską pakepiname, pilame pomidorus, sultinį su lęšiais ir avinžirniais, beriame druskos, marokietiškus prieskonius ir verdame apie valandą.
  5. Druskos ir vandens lygį reguliuojame virimo metu. Troškinį pagardiname smulkintomis šviežiomis petražolėmis ir valgome su paskrudintu lavašu.
Grįžti