Marokietiška jautiena su humusu ir keptais moliūgais

Kepsnys „Minutė" Kepsnys „Minutė"
Laikas 25 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai

Humusui:

  • 1 skardinė avinžirnių (400g)
  • 2 v.š. citrinos sulčių
  • Žiupsnis druskos pagal skonį

Patiekalui:

  • 2 „Feel the Beef“ brandintos jautienos kepsniai „Minutė“ (apie 300g)
  • ½ sviestinio moliūgo, supjaustyto kubeliais
  • 3 česnako skiltelės, nuluptos ir supjaustytos plonais griežinėliais
  • 3 a.š. Druskos
  • 2 a.š. Malto kumino
  • 2 a.š. Maltos kalendros
  • ½ a.š. Malto čili pipiro
  • Alyvuogių aliejus
  • Sauja smulkintų šviežių mėtų ir kalendros lapelių
Gaminimo eiga
  1. Avinžirnių skystį nupilkite į puodelį, o avinžirnius su druska ir citrinos sultimis sutrinkite kombainu. Jei masė atrodo per sausa, po truputį į ją pilkite avinžirnių skystį (arba vandenį), kol bus pasiekta vientisa kreminė konsistencija.
  2. Druską, kuminą, kalendrą ir čili pipirus sumaišykite į prieskonių mišinį.
  3. Jautienos kepsnius supjaustykite plonomis juostelėmis ir sumaišykite su ½ mūsų pagaminto prieskonių mišinio ir puse česnakų griežinėlių, leiskite mėsai lengvai pasimarinuoti.
  4. Tuo tarpu, likusį prieskonių mišinį sumaišykite su pjaustytu sviestiniu moliūgu ir likusiais česnakais, apšlakstykite viską alyvuogių aliejumi, kad visi moliūgo gabalėliai tolygiai pasidengtų aliejaus ir prieskonių mišiniu. Kepkite 220C temperatūros orkaitėje 15-20 minučių.
  5. Kai moliūgams kepti beliks 5 minutės, keptuvėje įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus, sudėkite jautieną ir kelias minutes kepkite nuolat maišydami, kol visi mėsos gabalėliai tolygiai apkeps ir švelniai paruduos.
  6. Lėkštėje paskleiskite humusą, ant viršaus dėkite keptą moliūgą ir jautieną, užpilkite iš keptuvės ar skardos likusį prieskoninį aliejų. Viską apibarstykite smulkintais mėtų ir kalendrų lapeliais.
Grįžti