Marmurinės jautienos steikas su traškiomis bulvytėmis ir čimičiuri

Antrekotas Antrekotas
Laikas 30 min
Porcijos 1 porcija
Ingredientai

Reikės:

  • 1  „Feel the beef“ marmurinės jautienos antrekoto
  • Nedidelio gabalėlio sviesto
  • Pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus
  • Jūros druskos
  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • 3 vidutiniško dydžio bulvių
  • Saujos šviežių kalendrų
  • Saujos šviežių petražolių
  • Česnako skiltelės
  • Pusės šalotinio arba pusės nedidelio raudonojo sovgūno
  • Nedidelio gabalėlio čili pipiro
  • 3-4 šaukštų baltojo vyno acto
Gaminimo eiga
  1. Čimičiuri padažui: kuo stipriau susmulkink šviežias žoleles. Įtarkuok skiltelę česnako.
    Įmaišyk smulkintą svogūną. Įmaišyk smulkinto čili pipiriuko. Pasūdyk. Apšlakstyk
    actu ir įpilk tiek alyvuogių aliejaus, kad apsemtų žoleles. Palik pastovėti, kad skoniai
    atsiskleistų, susijungtų.
  2. Bulvytėms: bulves nulupk ir apvirk 10 min. Nukošk, supjaustyk mažais gabalėliais ir
    apkepk alyvuogių aliejuje kol apskrus iš visų pusių. Pasūdyk pagal skonį.
  3. Steikas: visų pirma, steiką išimk iš pakuotės ir palik kambario temperatūroje bent 1
    val. Prieš pat kepimą pasūdyk ir gausiai apibarstyk juodaisiais pipirais. Kepk
    alyvuogių aliejuje ant įkaitintos keptuvės maždaug po 4 minutes iš kiekvienos pusės.
    Paskutines kepimo minutes užbaik keptuvėje ištirpdant gabalėlį sviesto ir juo
    apšlakstyk steiką. Iškepusį steiką uždenk folija (kad neatauštų) ir palik pastovėti bent
    kelias minutes prieš pjaustymą, kad pjaustant neprarastum gardžiųjų kepsnio sulčių.
  4. Patiek su bulvytėmis ir apšlakstyk čimičiuri.
Grįžti