Makaronai su steiko juostelėmis, pomidorais ir feta

Jautienos sprandinė Jautienos sprandinė
Laikas 20 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai
  • 1 „Feel the Beef“ jautienos sprandinės kepsnys
  • Aliejus kepimui
  • Druska, pipirai
  • 1 skiltelė česnako
  • Sauja vyšninių pomidorų
  • 200 g makaronų
  • 50 g fetos
  • 50 g gražgarsčių
Gaminimo eiga
  1. Labai gerai įkaitiname keptuvę su aliejumi. Dedame kambario temperatūros jautienos kepsnį ir kepame ant didelės kaitros 8 minutes, kas minutę apversdami. Jei norite pilnai iškepusios jautienos, kepkite 12 minučių.
  2. Iškepusią jautieną išimame iš keptuvės, pabarstome druska ir pipirais bei prieš pjaustydami leidžiame 5 minutes „pailsėti“.
  3. Pasūdytame vandenyje išverdame makaronus.
    Į keptuvę pilame šlakelį alyvuogių aliejaus, įtarkuojame česnaką ir pakepiname minutę.
  4. Sudedame perpus perpjautus vyšninius pomidorus ir kepiname dar kelias minutes, kol pomidorai šiek tiek suminkštėja. Į keptuvę suberiame išvirtus makaronus, viską išmaišome ir pabarstome druska bei pipirais.
  5. Jautieną supjaustome juostelėmis, dedame į keptuvę su makaronais, išmaišome.
  6. Makaronus dedame į lėkštes, ant viršaus užtrupiname fetos ir uždedame gražgarsčių.
Grįžti