Azijietiški makaronai su jautiena ir brokoliais

Jautienos sprandinė Jautienos sprandinė
Laikas 25 min
Porcijos 4 porcijos
Ingredientai
  • 200g mažųjų brokolių
  • 300g „Feel the Beef“  jautienos sprandinės
  • 200g kiaušininių makaronų
  • 1 raudonasis svogūnas
  • 4 česnako skiltelės
  • 5 cm imbiero gabalėlis
  • 2 a.š. Smulkintų kalendrų sėklų
  • 3 a.š. Sezamų aliejaus
  • 3 v.š. Sojos padažo
  • Alyvuogių aliejus
  • Druska
  • 1 citrina
  • 1 šviežias čili pipiras
Gaminimo eiga
  1. Dubenyje užpilkite mažuosius brokolius verdančiu vandeniu ir palikite pastovėti 10min, kol suminkštės, o vėliau vandenį nupilkite.
  2. Tuo tarpu, juostelėmis supjaustykite sprandinės kepsnį, šiek tiek pasūdykite ir apiberkite smulkintomis kalendros sėklomis, mėsos gabalėlius ištrinkite prieskoniais.
  3. Nulupkite ir plonais griežinėliais supjaustykite čenako skilteles bei svogūną, sutarkuokite imbierą.
  4. Pagal pakuotės instrukciją išvirkite kiaušininius makaronus. Nukoškite vandenį, apšlakstykite šaukšteliu sezamų aliejaus, išmaišykite, kad makaronai nesuliptų ir uždenkite dangčiu.
  5. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir keletą minučių nuolat maišydami apkepkite svogūną, česnaką ir imbierą. Sudėkite mėsos gabalėlius ir brokolius, įpilkite likusius du šaukštelius sezamų aliejaus ir sojos padažą ir viską apkepkite.
  6. Į lėkštes dėkite makaronus, o ant viršaus – mėsos ir brokolių mišinį su padažu. Papuoškite citrinos skiltelėmis ir šviežio čili pipiro griežinėliais.
Grįžti