Mac & Cheese su brandinta jautiena

Jautienos išpjova Jautienos išpjova
Laikas 20 min
Porcijos 4 porcijos
Ingredientai
Gaminimo eiga
  1. Išverdame makaronus. Neperverdame.
  2. Įkaitiname keptuvę ir išlydome 2 v. š. sviesto. Kepame kambario temperatūros jautienos kepsnius ant didesnės kaitros po 3–5 minutes iš abiejų pusių. Kad jautiena netaptų kieta, svarbu jos neperkepti, kepdami po 3 minutes iš abiejų pusių turėsite vidutiniškai iškeptą jautieną, o kepdami po 5 minutes iš abiejų pusių turėsite pilnai iškeptą jautieną. Iškepusią jautieną pabarstome druska ir atidedame kelioms minutėms, po to supjaustome kubeliais.
  3. Į tą pačią keptuvę dedame likusį sviestą, smulkintą česnako skiltelę ir saujelę smulkintų petražolių. Pakepiname apie minutę viską maišydami.
  4. Į keptuvę suberiame miltus ir dar apie minutę maišydami pakaitiname.
  5. Į keptuvę po truputį pilame pieną ir nuolat maišome. Įberiame žiupsnelį druskos ir nuolat maišydami pakaitiname dar apie 5 min., kol padažas sutirštėja.
  6. Į padažą beriame tarkuotus sūrius ir maišome, kol šis išsilydo.
  7. Į paruoštą padažą dedame makaronus, jautienos gabalėlius ir viską gerai išmaišome.
Grįžti