Korėjietiška Jautiena Bibimbap

Kepsnys „Minutė" Kepsnys „Minutė"
Laikas 35 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai

Bulgogi jautienai:

  • 300 g kepsnio „Minutė“
  • 2 v.š. Sezamų aliejaus
  • 3 v.š. Sojų padažo
  • 1 v.š. Sriracha čili padažo
  • 1 v.š. Medaus
  • 2 smulkintos česnako skiltelės

Marinuotoms morkoms:

  • ½ didelės morkos
  • 5 v.š. Ryžių acto
  • 2 v.š. Sojų padažo
  • Žiupsnelis cukraus

Dubenėliams:

  • 200g trumpagrūdžių ryžių
  • 8 shiitake grybai
  • 1 smulkinta česnako skiltelė
  • 2 saujos špinatų
  • ½ ilgavaisio agurko
  • 2 v.š. Konservuotų sojų daigų
  • 2 v.š. Sezamų sėklų
  • 2 kiaušiniai
  • Sezamų aliejus
Gaminimo eiga
  1. Kepsnius supjaustykite plonomis juostelėmis, sumaišykite su visais marinato ingredientais ir palikite pasimarinuoti apie 20-30 minučių.
  2. Pagal pakuotės instrukciją išvirkite ryžius.
  3. Morką supjaustykite plonais šiaudeliais ir sumaišykite su actu, sojų padažu bei cukrumi ir palikite pasimarinuoti apie 10 minučių.
  4. Grybus supjaustykite juostelėmis ir pakepkite su smulkinta česnako skiltele ir šlakeliu sezamų aliejaus.
  5. Špinatus pakepinkite karštoje keptuvėje, kol išgaruos visas vanduo.
  6. Naudodami daržovių skustuką, išilgai supjaustykite agurką plonais kaspinėliais.
  7. Mėsai pasimarinavus, kepkite ją įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu sezamų aliejaus kol marinatas ims karamelizuotis, apie 5 minutes.
  8. Atskiroje keptuvėje iškepkite kiaušinius.
  9. Konstruokite dubenėlius – į dugną dėkite virtus ryžius, o tuomet ratu ant jų dėliokite visus ingredientus – keptus grybus, marinuotas morkas, špinatus, sojų daigus, agurko kaspinėlius ir jautieną. Į dubenėlio centrą dėkite kiaušinį ir viską pabarstykite sezamų sėklomis.
Grįžti