Kepti ryžiai su brandintos jautienos juostelėmis

Nugarinė Nugarinė
Laikas 15 min
Porcijos 6 porcijos
Ingredientai
  • 300 g „Feel the Beef“ brandintos jautienos
  • 800 g ryžių
  • 400 g šaldytų žirnelių
  • 2 kiaušinių
  • Paprikos
  • Morkos
  • Gabalėlio imbiero šaknies
  • 1 šalotinio svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 a. š. miltų
  • 1 a. š. majonezo
  • Ryšulėlio svogūnų laiškų
  • Šlakelio sojų padažo
  • Šlakelio austrių padažo
  • Šlakelio sezamų aliejaus
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnelio druskos ir maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga
  1. Ryžius išverdame iš vakaro pagal instrukcijas ant pakuotės.
  2. Jautienos marinatui sumaišome šaukštelį majonezo, šlakelį sojų padažo ir miltus. Viską išmaišome, užpilame ant jautienos ir paliekame pastovėti.
  3. Kepsninę įkaitiname iki 200 °C ir joje įstatome gilią „Wok“ stiliaus keptuvę.
  4. Įpilame alyvuogių aliejaus ir nuolat maišydami apkepame išplaktus kiaušinius. Tuomet juos išimame ir keptuvėje apkepame juostelėmis pjaustytą jautieną.
  5. Keptuvėje apkepame smulkintą česnaką, pjaustytą šalotinį svogūną, imbiero šaknį, papriką ir morkas. Pagardiname druska ir pipirais.
  6. Ant kepamų daržovių suberiame išvirtus ryžius ir nuolat maišydami kepame apie 5 minutes.
  7. Sudedame keptą jautieną, kiaušinius bei žirnelius. Užpilame sezamų aliejaus, austrių ir sojų padažų. Viską išmaišome, pakepame keletą minučių ir užberiame svogūnų laiškų.
Grįžti