Kaprio salotos su jautienos juostelėmis ir pesto

Jautienos kumpio didkepsnis Jautienos kumpio didkepsnis
Laikas 20 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai

Pesto padažui reikės:

  • 1 stiklinės suspaustų baziliko lapelių
  • 1 v.š. kedro riešutų arba saulėgrąžų
  • 25 g tarkuoto parmezano
  • 1 skiltelės česnako
  • 3 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v.š. citrinos sulčių
  • Druskos, pipirų
Gaminimo eiga
  1. Ruošiame jautieną: kambario temperatūros jautieną dedame į stipriai įkaitintą keptuvę su aliejumi ir kepame ant didelės kaitros 8 minutes, kas minutę apversdami. Iškepusią mėsą pabarstome druska ir pipirais, leidžiame mėsai pastovėti kambario temperatūroje 5 minutes. Po to supjaustome plonomis juostelėmis.
  2. Ruošiame pesto: visus ingredientus sudedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės.
  3. Pomidorus ir mocarelą supjaustome griežinėliais.
  4. Į lėkštes dedame pomidorus, mocarelą ir jautienos juosteles. Gardiname pesto padažu, šlakeliu alyvuogių aliejaus, druska, pipirais ir šviežio baziliko lapeliais.
Grįžti