Jautienos troškinys su pievagrybiais

Jautiena troškinimui Jautiena troškinimui
Laikas 2-3 val.
Porcijos 4 porcijos
Ingredientai
  • 2 pakuotės (Apie 700 g) „Feel the Beef“ jautienos troškinimui
  • 2 v. š. miltų / kukurūzų miltų (jei norisi be glitimo)
  • Sviestas arba aliejus kepimui
  • 1 svogūnas arba poras
  • 1 česnako galva
  • 4 morkos
  • 250 g rudųjų pievagrybių
  • 1 a. š. cukraus
  • 1/2 a. š. druskos
  • 1/4 a. š. pipirų
  • 1 a. š. maltos paprikos
  • 1 a. š. malto kumino
  • 1 a. š. džiovinto arba šviežio čiobrelio
  • 1 lauro lapas
  • 1 v. š. Vorčesterio padažo
  • 500 ml jautienos sultinio (gali būti naminis arba iš kubelio)
Gaminimo eiga
  1. Jautienos gabalėlius pabarstome druska, pipirais ir miltais. Išmaišome.
  2. Puode ar troškintuve, kuriame gaminsime troškinį, įkaitiname sviestą arba aliejų, dedame kepti jautienos gabalėlius. Labai svarbu sudėti taip, kad gabalėliai per daug nesiliestų ir mėsa galėtų apskrusti, o ne iškart troškintis. Taigi, sudedame mėsos gabalėlius ir gerai apskrudiname iš abiejų pusių po 2 minutes. Apskrudintos mėsos gabalėlius atidedame į šoną.
  3. Nuo česnako galvos nupjauname viršūnėles – nupjautas dalis įtarkuosime į troškinį, o likusią galvą įstatysime troškintis dėl aromato.
  4. Į puodą įdedame dar sviesto ar aliejaus, sudedame smulkintą svogūną arba porą, morkas, pievagrybius, įtarkuojame nupjautas česnako viršūnėles. Daržoves kepiname 2 minutes.
  5. Prie daržovių beriame visus prieskonius, išmaišome ir kaitiname apie minutę.
  6. Grąžiname mėsą į puodą, pilame Vorčesterio padažą ir jautienos sultinį. Ant viršaus „pasodiname“ česnako galvą. Kai sultinys užverda, sumažiname kaitrą iki minimalios, kad vos vos burbuliuotų, uždengiame ir troškiname.
  7. Troškinimo laikas labai priklauso nuo jūsų. Kadangi mėsa yra brandinta ir minkšta, užteks ir valandos. Bet kuo ilgiau troškinsite, tuo labiau susimaišys visi skoniai, troškinys bus aromatingesnis, o mėsa dar minkštesnė. Tad, jei turite laiko, ant mažos kaitros troškinti galite ir 3 valandas – tokiu atveju rezultatas bus pats tobuliausias, koks tik gali būti.
  8. Jei gamybos pabaigoje matote, kad norėtumėte tirštesnio padažo, sumaišykite 1 a. š. krakmolo su 2 v. š. šilto vandens, pilkite į troškinį ir nuolat maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės.
Grįžti