Jautienos troškinys su pievagrybiais

Jautiena troškinimui Jautiena troškinimui
Laikas 2-3 val.
Porcijos 4 porcijos
Ingredientai
  • 2 pakuotės (Apie 700 g.) “Feel the Beef“ jautienos troškinimui
  • 2 v.š. miltų / kukurūzų miltų (jei norisi be gliuteno)
  • Sviestas arba aliejus kepimui
  • 1 svogūnas arba poras
  • 1 česnako galva
  • 4 morkos
  • 250 g. rudųjų pievagrybių
  • 1 a.š. cukraus
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. pipirų
  • 1 a.š. maltos paprikos
  • 1 a.š. malto kumino
  • 1 a.š. džiovinto arba šviežio čiobrelio
  • 1 lauro lapas
  • 1 v.š. vorčesterio padažo
  • 500 ml. jautienos sultinio (gali būti naminis arba iš kubelio)
Gaminimo eiga
  1. Jautienos gabalėlius pabarstykite druska, pipirais ir miltais. Išmaišykite.
  2. Puode ar troškintuve, kuriame gaminsite troškinį, įkaitinkite sviestą arba aliejų, įdėkite jautienos gabalėlius kepti. Tačiau labai svarbu sudėti taip, kad gabalėliai per daug nesiliestų tarpusavyje ir mėsa galėtų apskrusti, o ne iškart troškintis. Taigi, sudėkite mėsos gabalėlius ir gerai apskrudinkite iš abiejų pusių po 2 minutes. Apskrudintos mėsos gabalėlius atidėkite į šoną.
  3. Nuo česnako galvos nupjaukite viršūnėles – nupjautas dalis įtarkuosite į troškinį, o likusią galvą įstatysite troškintis dėl aromato.
  4. Į puodą įdėkite dar sviesto ar aliejaus, sudėkite smulkintą svogūną arba porą, morkas, pievagrybius, įtarkuokite nupjautas česnako viršūnėles. Apkepinkite daržoves 2 minutes.
  5. Prie daržovių berkite visus prieskonius, išmaišykite ir pakaitinkite apie minutę.
  6. Grąžinkite mėsą į puodą, pilkite vorčesterio padažą ir jautienos sultinį. Ant viršaus “pasodinkite“ česnako galvą. Kai sultinys užverda, sumažinkite ugnį iki minimalios, kad vos vos burbuliuotų, uždengkite ir troškinkite.
  7. Troškinimo laikas labai priklauso nuo jūsų. Kadangi mėsa yra brandinta ir minkšta, užteks ir valandos. Bet kuo ilgiau troškinsite, tuo labiau susimaišys visi skoniai, troškinys bus aromatingesnis, o mėsa dar minkštesnė. Tad, jei turite laiko, ant mažos ugnies troškinti galite ir 3 valandas – tokiu atveju rezultatas bus pats tobuliausias, koks tik gali būti.
  8. Jei gamybos pabaigoje matote, jog norėtumėte tirštesnio padažo, sumaišykite 1 a.š. krakmolo su 2 v.š. šilto vandens, pilkite į troškinį ir nuolat maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės.
Grįžti