Jautienos troškinys moliūge

Jautiena troškinimui Jautiena troškinimui
Laikas 3 val.
Porcijos 6 porcijos
Ingredientai
  • 2 pakuotės „Feel the Beef“ jautienos troškinimui
  • 1 didelis ar keli maži moliūgai
  • Aliejus kepimui
  • 2 morkos
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 v. š. miltų
  • Druska, pipirai
  • 1 a. š. maltos paprikos
  • 1 a. š. džiovinto čiobrelio
  • 1/2 stiklinės raudonojo sauso vyno
  • 2 v. š. pomidorų pastos
  • 1 a. š. Vorčesterio padažo
  • 3 stiklinės jautienos sultinio
  • 6 vidutinio dydžio bulvės
  • 250 g rudųjų pievagrybių
  • 2 lauro lapai
  • Šviežias čiobrelis ir rozmarinas
Gaminimo eiga
  1. Giliame puode ar troškintuve įkaitiname aliejų, dedame smulkintas morkas ir svogūnus, kepiname maišydami kelias minutes. Įtarkuojame česnaką ir kepiname dar minutę. 
  2. Į puodą dedame jautieną ir kepiname pamaišydami 5 minutes. 
  3. Jautieną pabarstome miltais, išmaišome. 
  4. Beriame druskos, pipirų, paprikos ir čiobrelio, viską išmaišome. 
  5. Supilame vyną ir pakaitiname, kol išgaruoja alkoholis. 
  6. Dedame pomidorų pastą, Vorčesterio padažą, supilame sultinį ir užverdame. 
  7. Sudedame bulvių kubelius ir pievagrybius, lauro lapus ir šviežias žoleles.  
  8. Uždengtą puodą perkeliame į orkaitę ir kepame iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 2,5 valandos. 
  9. Likus valandai iki kepimo pabaigos į orkaitę dedame alyvuogių aliejumi apteptą moliūgą (ar kelis mažus moliūgus) nupjauta viršūne ir kepame apie valandą kartu su troškiniu. Moliūgas turi suminkštėti, bet ne per daug, kad vis dar laikytų savo formą. 
  10. Troškinį patiekiame keptame moliūge.
Grįžti