Jautienos tartaras pagal Gian Luca Demarco

Jautienos didkepsnis „Topside" Jautienos didkepsnis „Topside"
Laikas 20 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai
  • 1 „Feel the Beef“ brandintos jautienos kepsnio „Topside“
  • 1 vienetas čiabatos (šviesios)
  • 3 vienetai marinuotų agurkų
  • 1 vienetas šalotinių svogūnų
  • 1 vienetas rausvųjų svogūnų
  • 1 vienetas kiaušinių trynių
  • 1 sauja kaparėlių
  • 1 šaukštas rudojo cukraus
  • 1 šlakelis alyvuogių aliejaus
  • 1 šlakelis vorčesterio padažo
  • 1 šlakelis balzaminio acto
  • pagal skonį nealkoholinio alaus
  • pagal skonį grūdėtųjų garstyčių
  • pagal poreikį sviesto
  • pagal skonį tabasko padažo
  • pagal skonį druskos
  • pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga
  1. Duoną supjaustome riekelėmis, pagardiname alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Šaunam į 180 laipsnių orkaitę, kol gražiai apskrus.
  2. Smulkiai sukapojame šalotinį svogūną. Mėlynąjį svogūną ruošiame karamelizavimui – supjaustome pusmėnuliais. Į keptuvę dedame šaukštą sviesto ir gerai įkaitiname. Beriame svogūnus, pilame alaus, rudojo cukraus ir gerai pakepiname, kol karamelizuosis.
  3. Jautieną sukapojame labai mažais gabalėliais. Ruošiame mėsos marinatą: dedame smulkintą šalotinį svogūną, kaparėlių, grūdėtų garstyčių, vieną trynį, pilame Vorčesterio ir tabasko padažo, balzamiko acto. Pagardiname druska, pipirais ir gerai išmaišome su mėsa.
  4. Jautienos tartarą dedame į lėkštę, papuošiame marinuotais agurkėliais, rozmarinų druska ir skrebučiais.
Grįžti